Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Game Day: Topper in Thialf

Game Day: Topper in Thialf

Zes wedstrijden op het programma vandaag, waarvan drie in de Beneliga en een wedstrijd in de Nederlandse beker. Dit zijn de basisgegevens.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Amsterdam Tigers - Ahoud Devils Nijmegen

Details

07-10-2017
Beneliga
18.00 uur
Jaap Edenbaan
Paul Wolber (Stef Oosterling, Mark De Vogel)

Historie

De twee teams kwamen elkaar vorig seizoen twee keer tegen in de Beneliga. Op 26 november scoorde Nijmegen twee keer met de goalie van het ijs om vlak voor tijd op 4-4 te komen, maar Marcel Kars bezorgde Amsterdam in overtime het winnende doelpunt. Ook in de terugwedstrijd op 3 februari was er winst voor Amsterdam, deze keer wel in reguliere speeltijd. Donny van Musscher scoorde het winnende doelpunt, de 2-3, na vijf minuten spelen in de slotperiode.

Vorm

Nijmegen Devils kwam vrijdagavond in eigen huis niet tot scoren tegen Geleen en incasseerde vijf treffers voor een dikke nederlaag. Amsterdam kwam niet in actie op vrijdag, maar verloor vorig weekeinde twee keer van Zoetermeer, waaronder een doelpuntenfestijn op eigen ijs. Bij Amsterdam maakt de Tsjechische forward Ivan Muso zijn debuut, die in de jeugd van Slavia Praag speelde. Voor beide teams is het de eerste wedstrijd in de Beneliga.

Unis Flyers Heerenveen - Era Renomar Herentals

Details

07-10-2017
Beneliga
20.00 uur
Thialf
Pascal Keus (Gert-Jan Zigterman, Jos Korte)

Historie

Twee ploegen die elkaar goed kennen. Twee jaar geleden klopte Herentals de tegenstander van vandaag nog in de eerste finale om het kampioenschap in de Beneliga. Vorig seizoen kwamen de twee teams elkaar maar één keer tegen. In Thialf werd het toen voor bijna tweeduizend toeschouwers 5-2 voor Heerenveen. Ronald Wurm en Adam Bezak scoorden ieder twee keer namens Flyers, Vincent Morgan nam de beide Herentals-goals voor zijn rekening.

Vorm

Heerenveen verloor weliswaar twee weken geleden de finale om de Ron Bertelingschaal, maar herstelde zich daarna met drie zeges op rij in de bekercompetitie. Dit wordt de eerste competitiewedstrijd in de Beneliga voor Den Haag. Herentals leed op de openingsdag van de Belgische bekercompetitie een verrassende 6-5 nederlaag tegen Leuven. Dit werd echter gevolgd door twee zeges op Mechelen, dat niet uitkomt in de Beneliga. Ook voor Herentals de eerste test in de Beneliga.

Zoetermeer Panters - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Details

07-10-2017
Beneliga
20.15 uur
Silverdome
Martin de Wilde (Jeroen van den Berg, Ferry Hart)

Historie

Vorig seizoen kwamen 250 toeschouwers naar het Silverdome waar ze op 7 januari de thuisclub ruim met 11-1 zagen winnen van Den Bosch. Ludek skop scoorde drie keer, Cas Staps en Rocco van Hoorn ieder twee maal.

Vorm

Zoetermeer verloor vrijdagavond met 4-2 in Den Haag, maar behaalde de volle buit in de dubbel tegen Amsterdam vorig weekeinde. Den Bosch speelt dit seizoen geen bekercompetitie en kwam pas één keer in actie dit seizoen. De ploeg verloor met 8-1 van Eindhoven. Voor Panters is het de eerste wedstrijd van het seizoen in de Beneliga.

Eindhoven Kemphanen - Hijs Hokij Den Haag

Details

07-10-2017
Beker van Nederland, Poule B.
20.15 uur
Ramon Sterkens (Louis Beelen, Bryan Adams)

Historie

Beide teams speelden vorige week nog tegen elkaar in de beker. Toen won Den Haag met 6-1.

Vorm

Eindhoven kampt nog altijd met een aantal afwezigen, maar boekte vorige week wel een ruime overwinning op Den Bosch. Den Haag won beide wedstrijden tot nu toe en staat bovenaan de poule, waarbij plaatsing voor de halve finales van de beker binnen bereik ligt.

Andere wedstrijden

Liege Bulldogs - Leuven Chiefs
07-10-2017
Beker van België
19.00 uur

Antwerp Phantoms - Turnhout Tigers
07-10-2017
Beker van België
20.30 uur

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum