Trappers Selb Oberliga duel voor doel 06 04 2017

29 maart 201910:46

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers aan de slag tegen Selb

Tilburg Trappers begint vanavond na een korte pauze aan de volgende ronde van de play-offs. Tegenstander in Stappegoor zijn de Wölfe uit Selb. IJshockeynederland.nl blikt vooruit.

Seizoen

Met de Selber W√∂lfe komt de nummer zes van de Meisterrunde van de Oberliga S√ľd op bezoek bij Tilburg voor de eerste wedstrijd in de best-of-five. Van de vijftig wedstrijden in de reguliere competitie werden er 20 gewonnen, 21 verloren en nog eens acht gewonnen in overtime, een keer werd in de extra tijd verloren. Het doelsaldo van de club viel nipt negatief uit, -1. De ploeg eindigde met 77 punten in de middenmoot, ver in punten boven het door Tilburg uitgeschakelde Lindau Islanders, maar ook op grote afstand van de top drie in de competitie die allen ruim meer dan honderd punten haalden.

Play-offs

In de eerste ronde van de play-offs kwamen Selber Wölfe uit tegen Hannover Indians, toch een van de topploegen uit het noorden. In vier wedstrijden werd de volksclub uit de beursstad uitgeschakeld. De beslissende vierde wedstrijd werd vorige week met 4-1 gewonnen. Een van de drie zeges werd geboekt in de extra tijd, toch een beetje een specialiteit van Selb. De ploeg speelde dit seizoen tien keer in de reguliere speeltijd gelijk en won daarna negen keer. Ian McDonald had in de vierde wedstrijd een goal en een assist.

Topscorer

De 34-jarige Canadees Ian McDonald zal fans in Nederland nog wel bekend voorkomen. Hij speelde in een grijs verleden voor Geleen. Dat was in het seiozen 2011-12 toen hij veel indruk maakte als een technisch vaardige forward met scorend vermogen. Geleen was zijn eerste stop in Europa, maar sindsdien heeft hij brede internationale ervaring opgedaan in Noordwegen, Kazachstan, Frankrijk, Hongarije, Roemeni√ę, Itali√ę en nu voor het tweede seizoen in Selb. De website van Tilburg Trappers interviewde hem naar aanleiding van deze serie>>>

De 40-jarige Lanny Gare is een Canadees met een Duitse licentie, die lang geleden in Duitsland terechtkwam en daar is blijven hangen. Vaste waarde in DEL2 en Oberliga, dit is zijn vierde seizoen in Selb. De 23-jarige Amerikaan met de Nederlandse naam Charlies Graaskamp is de andere import van de club. Hij speelde jarenlang op het hoogste jeugdniveau in Ontario en Quebec en maakte vorig jaar zijn profdebuut in de ECHL. Dit is zijn eerste seizoen in Europa.

Nederlander

In de opstelling van Selb ook de 20-jarige Noah Nijenhuis, een in Duitsland geboren verdediger van Nederlandse afkomst, zijn vader is Nederlands. De verdediger beschikt sinds enkele jaren over een Duits paspoort. Hij groeide op bij EHC Klostersee, speelde in de jeugd bij Mannheim, staat onder contract bij Bayreuth in de DEL2 en is uitgeleend aan Selb. Hij speelde in de Oberliga eerder kortstondig voor Harzer Falken en debuteerde dit seizoen in de DEL2.

Vorige ontmoeting

Trappers kwam Selb enkele jaren geleden al tegen in de play-offs. Dat was in de kwartfinale in 2016-17. Toen won Tilburg op weg naar het kampioenschap in de Oberliga.

Duel

Het duel begint vanavond om 20.00 uur in Stappegoor en staat onder leiding van Sascha Westrich. Op de lijnen het duo dat woensdagavond nog in Thialf actief was, linesmen Chris van Grinsven en Nick Verbruggen. De wedstrijd is, tegen een kleine vergoeding, live te volgens via Sprade TV >>>>