AL TIL SLB 20190303 109

31 maart 201910:26

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers aan Tsjechische grens

Tilburg Trappers is afgereisd naar het noordoosten van Beieren waar vanavond de tweede wedstrijd in de serie tegen Selb op het programma staat. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit.

De eerste wedstrijd

Trappers voorkwam afgelopen vrijdag dezelfde fout als in de vorige ronde, toen de eerste thuiswedstrijd tegen Lindau Islanders verloren ging en de ploeg dus een tweede keer lange tijd de bus in moest om de best-of-five te winnen. Trappers had in de 5-1 overwinning 53 schoten op doel, tegen negentien van de tegenstander, incasseerde slechts een straf en scoorde twee keer in zes kansen tijdens de powerplay.

De tegenstander was echter niet ontevreden over de wedstrijd. 'We hebben het twee periodes lang erg goed gedaan en een paar goede kansen gehad', zo wordt coach Henry Thom geciteerd in de Frankenpost. Hij geeft ook het recept voor meer succes in de wedstrijd van vanavond. 'We moeten nog meer druk opbouwen op hun verdedigen en ze voor bezighouden. We moeten de volle zestig minuten en misschien langer vol energie spelen.'

De krant wijst vooral op een paar open kansen op de counter die Selber Wölfe had in de eerste periode als een teken dat er wellicht meer mogelijk is tegen Trappers.

Foto: Arie Leeuwesteijn

De wedstrijd van vanavond

Tilburg Trappers is zaterdag al afgereisd naar Selb en kan zich vandaag dus in alle rust voorbereide op het duel. Coach Bo Subr zegt op de website van vanavond dat de ploeg alert moet zijn. 'Het wordt luidruchtig, zij gaan stevig spelen. Ze zijn een stuk beter in eigen huis dan in uitwedstrijden, heb ik gehoord. Maar wij zijn een goede ploeg in uitwedstrijden en moeten zorgen dat we daar klaar voor zijn.'

In de Frankische Post wijst Henry Thom erop dat zijn team toch met vertrouwen uit de wedstrijd in Stappegoor is gekomen. Hij wijst daarbij ook op de eretreffer die de ploeg in de slotfase nog scoorde. 'Die goal is heel belangrijk voor het zelfvertrouwen', aldus de oud-speler en oud-coach van Timmendorfer Strand die aan zijn vierde seizoen bezig is in Selb, na ook een periode als assistent-coach bij Hamburg Freezers in de DEL.

Het duel staat vanavond voor 18.00 uur op het programma in Selb. Scheidsrechter is Andrej Simankov, met Kenneth Englisch en Markus Paulick op de lijnen.