AL HER TIL 20190403 118 190419 081020

20 april 201907:49

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers kan comeback completeren

Tilburg Trappers heeft een 2-0 achterstand in de serie tegen Herne weggepoetst en kan zich vanmiddag voor het vierde jaar op rij plaatsen voor de finale van de Oberliga. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit.

De serie tot nu toe

Herne won de eerste twee wedstrijden in de serie en had in de derde wedstrijd in Tilburg kansen om Trappers uit te schakelen. Tilburg slaagde er echter in om tot drie keer toe terug te komen uit achterstand en de wedstrijd vervolgens naar zich toe te trekken. In het vierde duel was het Tilburg dat vroeg scoorde en uitliep naar een 0-4 voorsprong. Na drie goals in negen minuten van Herne in de derde periode werd het nog even spannend. Ian Meierdres maakte echter de cruciale saves en Kevin Bruijsten gooide de wedstrijd in de slotfase op slot. Daarmee is het 2-2 in de serie, heeft Tilburg het thuisvoordeel weer terug en gaat de winnaar van het duel van vanmiddag door naar de finale.

De topscorers

Mitch Bruijsten is inmiddels opgerukt naar de achtste plaats op de topscorerslijst in de play-offs in de Oberliga met drie goals en dertien assists in elf wedstrijden. Er staan echter liefst drie spelers van Herne boven hem, Brad Snetsinger met twintig punten in tien wedstrijden, Patrick Asselin met zeventien punten net als Nils Liesegang. Het stoppen van dit trio vormt vanmiddag dan ook een belangrijke opgave voor Tilburg, want in de breedte is Herne een minder sterk, al heeft Dennis Thielsch ook al drie keer gescoord tegen Trappers. De elf goals in tien wedstrijden van Patrick Asselin zijn echter indrukwekkend.

Als alleen naar deze serie wordt gekeken is Brad Snetsinger de topscorer met zeven punten in vier wedstrijden en is Mitch Bruijsten goed voor twee goals en vier assists. Kevin Bruijsten scoorde al vier keer in deze serie.

De goalies

Doelman Björn Linda vormt een belangrijke schakel in het succes van Herne. Hij stopte 371 van de 401 schoten die hij op zich af kreeg in deze play-offs voor een savepercentage van 92,5 procent. Meierdres incasseerde 27 goals 268 schoten voor een reddingspercentage van 89,9 procent. Trappers is wel relatief succesvol tegen Linda, die al veertien keer gepasseerd werd op 165 schoten voor een savepercentage dat een vol procentpunt onder zijn gemiddelde in de play-offs ligt.

Spelersnieuws

De twee geschorste spelers van Trappers, Reno de Hondt en Mickey Bastings zijn vanmiddag weer speelgerechtigd en kunnen dus in actie komen voor Trappers in het beslissende duel tegen Herne.

Details

20 april 2019
17.00 uur
Tilburg Trappers - Herner EV
Scheidsrechter: Razvan Gavrilas
Linesmen: Julian Laudan, Jan-Thore Meyer