AL TIL SLB 20190303 113

2 april 201908:06

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers kan ticket boeken

Tilburg Trappers speelt vanavond de derde wedstrijd in de serie tegen Selber Wölfe. Een overwinning betekent het ticket naar de halve finale van de play-offs in de Oberliga. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit.

Perspectief

Het is soms goed om nog eens op een rijtje te zetten hoe ongekend succesvol Tilburg Trappers eigenlijk is op het derde niveau in Duitsland. Als Trappers vanavond wint, is het de dertiende zege op rij in de Oberliga-play-offs en een nieuwe stap op rij naar de vierde titel op rij. Als de laatste seizoenen in Nederland worden meegerekend, groeit het aantal gewonnen play-off-series door Trappers nog verder.

De uitslagen zijn ook dit jaar overtuigend, al wist Lindau het Trappers in de vorige ronde lastig te maken en waren ook de twee wedstrijden tegen Selb tot nu toe lange tijd spannend. Afgelopen zondag werd het 3-6 voor Tilburg na een 3-3 tegenstand. Lees hier het verslag nog even na >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn

Topscorer

De meest succesvolle schutter bij Tilburg tot nu toe in deze play-offs is Ivy van den Heuvel, die in zes wedstrijden tot drie goals en zes assists kwam. Daarmee is hij de nummer tien op de topscorerslijst van de play-offs in de Oberliga. Die lijst wordt aangevoerd door twee spelers van Selb. Ian McDonald, de voormalige speler van Geleen, heeft al zeven goals en zes assists in zes wedstrijden, terwijl Landon Gare op vier goals en acht assists zit. Onder de goalies is Ian Meierdres met een goals against percentage van 1,89 de nummer twee achter Lukas Steinhauer van Starbulls Rosenheim. Meierdres zit op een savepercentage van 90,3 procent. Niklas Deske van Selb zit op een savepercentage van 90,0 procent en krijgt gemiddeld 3,51 doelpunten tegen. Trappers is de nummer een in penaltykill (93,8 procent)en de nummer drie in powerplay (36,4 procent). Selb is met een man meer de nummer vier en op de penaltykill maar de nummer twaalf. Selb is wel de meest efficiënte ploeg als het aankomt op doelpunten scoren, 14,79 procent van alle schoten is raak, bij Trappers ligt dat percentage op 9,51 procent.

Frustraties

In Selb groeien de frustraties over het feit dat de ploeg in de play-offs tegen Tilburg moet spelen. Het leidde tot spreekkoren in de arena en voorzitter Jürgen Golly doet in de Frankenpost nog een duit in het zakje. 'Je moet altijd hoop houden. Maar realistisch gekeken is het dinsdagavond wel voorbij', laat hij optekenen. 'Wie tegen Tilburg speelt, moet erop rekenen dat het na drie of vier wedstrijden voorbij is.'

Frustraties 2

Volgens Frankenpost groeit de roep weer om Tilburg te laten promoveren naar de DEL2 of uit de competitie te halen, vooral bij clubs die zelf de ambitie hebben om te promoveren naar de DEL2. Een ontmoeting met Trappers betekent meestal het einde van die ambitie. De voorzitter over de spreekkoren in de arena van zondagavond: 'Ik begrijp de frustraties van de fans. Maar dit zijn nu eenmaal de regels. We kunnen dat niet veranderen. Zij heben een begroting voor het eerste team die wij voor de hele vereniging en alles eromheen hebben. Met de mensen heb ik geen probleem, ze zijn aardig, gastvrij en genereus.' Een oplossing heeft Golly echter ook niet. Trappers kreeg eerder al toestemming om volgend jaar in de Oberliga te blijven, maar dan zonder imports.

Derde duel

Tegen die achtergrond wordt vanavond het derde duel in de serie gespeeld. Om acht uur valt de eerste puck in een ongetwijfeld weer kolkend Stappegoor. Daarbij is het oppassen voor problemen nadat de wedstrijd van zondag met een vechtpartij eindigde. Technisch directeur Rene de Hondt zegt in Brabants Dagblad op dat vlak vanavond niet veel te verwachten. 'De emoties zijn gezakt. Het zou ook niet handig zijn als we schorsingen oplopen, want als we winnen nemen we die mee naar de halve finale.' Scheidsrechter vanavond is Marc André Naust, met Louis Beelen en Stef Oosterling op de lijnen.