20190426 TIL LAN104

28 april 201906:00

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers moet winnen

De ongeslagen streak van Tilburg Trappers in play-offs, teruggaand tot de laatste twee jaar in de Eredivisie, is indrukwekkend. De ploeg moet nu twee keer achter elkaar winnen om de streak door te zetten. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit naar een spannende middag in Landshut.

De serie tot nu toe...

Landshut won beide wedstrijden in Tilburg, Trappers het enige duel in Duitsland. Daarmee staat het 2-1 in de serie voor Landshut, dat nu twee kansen heeft om het af te maken. Als de serie doorgaat zoals tot nu toe, dan volgt er een vijfde beslissende wedstrijd in Tilburg. Kevin Bruijsten scoorde al vijf keer in de finale, Max Forster heeft vier goals en twee assists, Tomas Plihal een goal en vier assists, Miloslav Horava drie goals en een assist. Patrick Berger heeft een save percentage van 91,6 procent, terwijl Ian Meierdres op 89,0 procent zit.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Wat ze zeggen...

Bo Subr (Tilburg Trappers, Brabants Dagblad): 'Ze hebben een brede, goede selectie met een mooie mix van ervaring en jeugd. Het is zwaar; we hebben nu acht wedstrijden in zestien dagen gespeeld. En een aantal jongens moet tussendoor nog naar school of werk. Maar ik put vertrouwen uit het feit dat we ook vandaag weer voldoende kansen hebben gekregen.'

Axel Kammerer (EV Landshut, website): 'We hebben een zeer goede ijshockeywedstrijd tussen twee goede teams gezien. We hebben karakter getoond en een fantastische wil om te winnen. Ik hoop nu op een uitverkochte hal bij ons. We zondag een heel goede kans. Ik weet echter dat Bo zijn team weer perfect zal voorbereiden. Het wordt weer een heel spannend en attractief duel.'

De cijfers...

De special teams van Tilburg doen het meer dan uitstekend in de finaleserie. De ploeg schiet in 21,4 procent van de gevallen raak met een man meer op het ijs, terwijl 92,3 procent van de shorthanded situaties onschadelijk worden gemaakt. Dat betekent dat Tilburg bijna drie keer zo effectief is op de powerplay dan Landshut. Hoe indrukwekkend dat is, komt tot uitdrukking als we naar de play-offs als geheel kijken. Dan is Landshut juist nog iets effectiever met een man meer op op het ijs dan Tilburg, 29,5 tegen 27,6 procent.

De nummer twee uit de Oberliga S√ľd is wel effici√ęnter met zijn doelpogingen. De ploeg scoorde elf keer op 90 schoten, terwijl Tilburg maar acht keer trof op 95 schoten.

20190426 TIL LAN105

De terugblik...

De eerste wedstrijd in Landshut was een ware thriller, waarin het er lang op leek alsof Trappers de ontmoeting zou verliezen. Tilburg scoorde weliswaar vroeg, maar kwam toch tot drie keer toe achter te staan. Uiteindelijk was het Ivy van den Heuvel die met nog 24 seconden op de klok voor de gelijkmaker zorgde en Kevin Bruijsten die met zijn derde van de avond de serie in evenwicht bracht.

De vooruitblik...

Trappers heeft vaker met dit bijltje gehakt. In de halve finale tegen Herne moest de ploeg zelfs drie keer achter elkaar winnen om niet uitgeschakeld te worden. Als het er écht om gaat, kan Trappers nog wat extra's uit de kast trekken en op kwaliteit en karakter de zaken rechttrekken. Daarbij wordt de ploeg in dit stadium van de competitie geholpen door het intensieve speelschema in de play-offs en de breedte van de selectie. In dit geval heeft Trappers echter een zware halve finaleserie achter de rug en Landshut juist een langere pauze na de zege in drie wedstrijden tegen Hannover. Landshut heeft ook een aantal spelers in de ploeg die het klappen van de zweep kennen.

Waar de de ploeg uit de Oberliga S√ľd echter in uitwedstrijden nog ongeslagen is, gingen er in eigen huis tijdens deze play-offs al twee ontmoetingen verloren; Tilburg en Halle wonnen in de hal in Landshut. Het is derhalve een dappere gokker die besluit in te zetten op een verliespartij van Tilburg. Een imposante streak staat op het spel.

De Livestream...

De feiten...

28-04, 16.00 uur: EV Landshut - Tilburg Trappers
Scheidsrechter: Razvan Gavrilas
Linesmen: Wayne Gerth, Julian Laudan