48782032623 3C629C18Ac K

3 november 201909:37

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers naar Essen, Eaters ontvangt Den Haag en Flyers bezoeken Neuwied

In deze Game Day kijken we vooruit naar drie wedstrijden van vandaag, waaronder het bezoek van Tilburg aan Essen, blikken we terug op de ontknoping van de bekercompetitie in Nederland op vrijdagavond en kijken we naar Nederlanders in het buitenland, met succes voor Daniel Sprong en Giovanni Vogelaar.

Beker van Nederland I

Gisteravond werden de kaarten geschud in de Beker van Nederland. Nijmegen won de uitwedstrijd in Den Haag en legde daarmee definitief beslag op de derde plaats. Eaters kan vandaag weliswaar langszij komen in punten, maar Devils wint de tie-breaker op onderling resultaat. Dat betekent dat in de halve finales van de beker Heerenveen tegen Geleen speelt en Den Haag tegen Nijmegen.

Archieffoto: Robert Bos

Beker van Nederland II

Raymond van der Schuit nam alle vier de treffers van Nijmegen voor zijn rekening in de 3-4 zege van Devils in Den Haag. Adam Bezak had drie goals in de 11-1 winst voor Flyers tegen Trappers en Akim Ramoul scoorde drie maal in het Silverdome in de 4-8 zege van Eaters op Panters.

Lees hier de wedstrijdverslagen van zaterdagavond >>>

Beneleague

Leuven is de eerste koploper in het nieuwe seizoen van de Beneliga. De ploeg uit de Belgische universiteitsstad won het openingsduel van de grensoverschrijdende competitie met 7-2 van Antwerpen. Adam Logozzo nam twee van de Leuvense goals voor zijn rekening.

Buitenland

Daniel Sprong had vannacht voor de tweede dag op rij een goal en een assist en won ook voor de tweede keer op rij van Colorado Eagles. Giovanni Vogelaar scoorde twee keer namens EC Bregenzerwald in de winstpartij tegen Klagenfurt. Guus van Nes verloor met Quinnipiac opnieuw van Arizona State. In de rubriek Buitenlandse Zaken praten we je weer helemaal bij.

Lees de rubriek Buitenlandse Zaken van zondagochtend >>>

Eerste Divisie

Flyers boekte in de Eerste Divisie een erg ruime 12-1 overwinning op Den Bosch. Dordrecht Lions verraste uit in Amsterdam met een 4-6 zege, Eindhoven was met 12-2 te sterk voor Utrecht en Leeuwarden was thuis Geleen met 7-2 de baas. Vandaag nog twee wedstrijden op het programma, Den Haag speelt om 16.45 uur thuis tegen Tilburg en om kwart voor zes ontvangt Nijmegen tegenstander Groningen.

18.30 uur: Moskitos Essen - Tilburg Trappers

Essen uit is altijd lastig voor Tilburg Trappers. Van de elf wedstrijden die Tilburg sinds de entree speelden tegen Moskitos verloor de ploeg er zes, wat voor het extreem succesvolle Trappers een ongewone statistiek is. De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden in Essen won de thuisclub met 3-1. De twee ploegen kwamen elkaar eind september al tegen in Tilburg en daarbij schaatste Trappers met 4-3 als winnaar van het ijs met een winnende treffer van Reno de Hondt.

Het bekendste gezicht bij Essen voor Nederlandse toeschouwers is zonder meer coach Larry Suarez, die nog altijd de plek inneemt van de door medische malheur getroffen Frank Gentges. Suarez was jarenlang coach van Trappers en werkte in ons land ook als bondscoach en als coach bij verschillende andere ploegen. 'Ik heb het daar geweldig naar mijn zin gehad en heb nog altijd veel contact met betrokken, maar dat speelt nu geen rol. Het maakt niet uit wie de tegenstander is, we gaan er alles aan doen om te winnen', aldus Suarez op de site van Moskitos.

Essen staat met elf punten uit elf wedstrijden vooralsnog slechts op de tiende plaats in de twaalf ploegen tellende Oberliga Nord. Afgelopen vrijdag werd met 4-1 verloren bij koploper Herne. Tilburg staat met 27 uit 11 op de tweede plaats in de competitie. Essen kampt naar eigen zeggen bovendien met wat griep in de spelersgroep.

Peter Leblanc is met zes goals en tien assists de topscorer van de ploeg, Niklas Hildebrand verzamelde vier goals en zeven assists en zowel Enrico Saccomani als ex-Nijmegen-verdediger Stephan Kreuzmann verzamelden al vijf goals. Bij Trappers is Mitch Bruijsten bezig met een statistisch topseizoen met al 14 goals en zeven assists. Ook Max Hermens (vier goals en 15 assists) en Danny Stempher (6 en 10) doen het goed. Diego Hofland scoorde al zeven keer.

19.00 uur: Microz Eaters Geleen - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Geleen en Den Haag sluiten hun bekercompetitie voor dit seizoen af met een ontmoeting in Glanerbrook. Aangezien de eindstand in de bekercompetitie zaterdagavond beslist is, betreft het vooral een wedstrijd om de eer. Voor Eaters een kans om de derde wedstrijd op rij te winnen in deze competitie, voor Den Haag een mogelijkheid om het verlies tegen Nijmegen van zaterdagavond te verwerken.

Het is de tweede ontmoeting tussen de beide teams in de bekercompetitie. Op 11 oktober werd het in De Uithof 4-1 in het voordeel van de ploeg van Chris Eimers. tijdens de wedstrijd van zaterdag moest Den Haag het doen zonder Alan van Bentem, Joey Oosterveld, Marco Bommezijn, Doug Rose en Brett Magnus. Ook was nieuwkomer Jesse Gabrielle nog niet van de partij. Bommezijn is in ieder geval voor langere tijd uitgeschakeld.

Eaters won zaterdagavond in Zoetermeer. Nick Verschuren kan de grens van twintig punten nog passeren in de bekercompetitie, hij zit na negen wedstrijden op elf goals en acht assists. Dat geldt ook voor Marco Postma, die twee goals en zestien assists verzamelde. Akim Ramoul voerde zijn doelpuntentotaal in de bekercompetitie gisteren op naar zeven.

Bij Den Haag is Justin Evers bezig met een prima statistisch seizoen met vijf goals en tien assists in negen wedstrijden is hij de topscorer van de ploeg, voor Joey Oosterveld die in acht wedstrijden twaalf punten verzamelde.

19.00 uur: Ehc 'die Bären' Neuwied - Unis Flyers Heerenveen

Het is koploper tegen (mede-) koploper in de Inter Region Cup vanavond. Heerenveen won de bekercompetitie in Nederland en Neuwied is met zes punten uit twee wedstrijden samen met Geleen koploper in de Inter Region Cup. De club won met 3-6 bij Luik en was met 5-2 te sterk voor Nijmegen. Flyers speelde pas Ă©Ă©n wedstrijd in de grensoverschrijdende competitie en won die ontmoeting met Neuss met 4-3.

Neuwied is de nummer drie in de Regionalliga West en speelt zijn eerste wedstrijd van dit weekeinde. Vorige week was er een 2-1 zege op Neuss en 2-3 verlies tegen Hammer Eisbären. Jeff Smith is met zeven goals en een assist de topscorer van de ploeg. Max Herz pikte al vijf assists op terwijl Sam Aulie drie keer scoorde. Ze deden dit allemaal in zeven wedstrijden in de Regionalliga West. Smith heeft in zijn twee Inter Region Cup-wedstrijden overigens ook al twee goals en twee assists.

Delen