49045445648 5D77241Bc8 K

1 december 201910:40

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers ontmoet de hekkensluiter

Het is weer Game Day. Trappers ontmoet in de Oberliga de nummer laatst, Den Haag gaat op bezoek bij Herentals en Geleen ontvangt Antwerpen. In de Game Day blikken we vooruit naar vandaag en terug op alles wat er gisteren gebeurde.

Beneleague I

Vier wedstrijden gisteren in de Belgisch-Nederlandse competitie. Heerenveen blijft maar winnen en trok in de slotperiode de wedstrijd tegen Zoetermeer naar zich toe, Den Haag won in eigen huis met 3-2 van Leuven met een winnend doelpunt voor Justin Evers, Luik scoorde drie keer tijdens een lange powerplay om Nijmegen te verslaan en Mechelen haalde uit tegen Tilburg.

Lees hier meer over de wedstrijden van gisteren >>>

Beneleague II

De verschillen in aantallen gespeelde wedstrijden blijft fors in de Beneleague. Vanwege de positieve reacties van gisteren hierbij de stand wederom in percentage behaalde punten, met behoorlijke wijzigingen na gisteren.

1. Unis Flyers Heerenveen 7-21 100,0%
2. Cairox Hijs Hokij Den Haag 6-12 66,7%
3. Era Renomar Hyc Herentals 3-6 66,7%
4. Zoetermeer Panters 4-6 50%
5. Microz Eaters Geleen 5-7 46,7%
6. Leuven Chiefs 4-5 41,7%
7. Luik Bulldogs 4-5 41,7%
8. Select 4-U Nijmegen Devils 6-7 38,9%
9. Mechelen Golden Sharks 3-3 33,3%
10. Antwerp Phantoms 3-3 33,3%
11. Tilburg Trappers 5-0 0,0%

Eerste Divisie I

Amsterdam won de topper in de Eerste Divisie tegen Breda Yeti's met 5-1. Michael Mackie-Kwest had twee goals voor de Amsterdammers. Utrecht won met 2-4 in Geleen. Indy Bontan had een goal en een assist voor de Dragons. Hekkensluiter Den Bosch maakte het Groningen knap lastig, maar verloor uiteindelijk met 2-3, Tim Bartels scoorde met zijn tweede van de avond de beslissende goal. Dordrecht Lions won een doelpuntrijk duel met 7-4 van Heerenveen.

Eerste Divisie II

In Poule A blijft Eindhoven aan kop met 28 uit 10 met vijf punten voorsprong op Dordrecht en nu een marge van zes punten ten opzichte van Breda. In Poule B blijft Amsterdam de koploper met nu 23 uit 10, Groningen volgt op 3 punten en Heerenveen en Leeuwarden staan zeven punten achter.

Buitenlandse Zaken

Daniel Sprong scoorde vannacht zijn vijfde doelpunt van het jaar en brak met de San Diego Gulls een serie van drie verlieswedstrijden door ruim te winnen van Tucson. Guus van Nes was terug in de opstelling van Quinnipiac en pakte ook een zege, de Oranjedames van SDE hadden punten, maar verloren van een van de topploegen in de competitie.

Lees meer in onze rubriek Buitenlandse Zaken >>>

15.00 uur: Tilburg Trappers - Krefeld Penguine

Krefeld kreeg deze week goed nieuws, de club kan waarschijnlijk tot het einde van het seizoen blijven bestaan. Een nog onbekende geldschieter nam de helft van de aandelen over door 750.000 euro te investeren in de club, waarmee het gat in de begroting grotendeels gedekt is. Hoe het daarna verder moet, is nog onduidelijk door onenigheid tussen aandeelhouders. Het kleine broertje van het DEL-team neemt het vanmiddag op tegen Tilburg Trappers. Het is daarmee de koploper tegen de nummer laatst.

Krefeld haalde voor het laatst op 3 november punten door in overtime te winnen van Rostock. Sindsdien noteerde de club zes nederlagen en een doelsaldo van 46 doelpunten tegen en 13 voor. Afgelopen vrijdag haalde voor de tweede keer dit seizoen een tegenstander de dubbele cijfers, Leipzig won meet 1-10. De 25-jarige Amerikaan Jeremiah Luedtke is met 11 goals en 11 assists de topscorer van de ploeg, maar noteert wel een -15 voor het seizoen. De andre import, Michael Jamieson komt op 21 punten uit 18 wedstrijden.

Trappers had het afgelopen vrijdag niet makkelijk in Halle, maar won uiteindelijk de wedstrijd wel in de reguliere speeltijd. Boet van Gestel viel wel uit met een blessure. Mitch Bruijsten is met 34 punten in 18 wedstrijden met 20 goals op dit moment de topscorer van de Oberliga Nord.

20.00 uur: Era Renomar Hyc Herentals - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Den Haag deed zaterdagavond goede zaken met de overwinning op Leuven en klimt op onze percentageranglijst naar de tweede plaats. Die wordt min of meer gedeeld met Herentals en beide teams komen elkaar vanavond in België tegen.

Het is al de tweede ontmoeting tussen deze twee teams in het lopende Beneleague-seizoen. Herentals won het duel in Den Haag met 3-5, waarbij Mitch Morgan twee keer scoorde en Emiel Goris het winnende doelpunt voor zijn rekening nam. Herentals kreeg vrijdag in de Inter Region Cup een pak slaag van Diez-Limburg Rockets en zal voor eigen publiek op jacht gaan naar revanche. Den Haag won gisteravond dus in eigen huis van de andere Belgische tegenstander en zal er een weekeind met zes punten van willen maken.

Nathan Pancel is met zes punten in drie wedstrijden de topscorer van Herentals in de Beneliga. Bij Den Haag is dat Jesse Gabrielle die in zijn zes wedstrijden voor Hijs al zeven keer scoorde en acht assists voor zijn rekening nam.

Archieffoto: Robert Bos

19.00 uur: Microz Eaters Geleen - Antwerp Phantoms

Geleen maakte het ondanks de krappe selectie en het uitvallen van enkele spelers Heerenveen vrijdag nog behoorlijk lastig. Vanavond krijgt de ploeg van Andy Tenbult Antwerpen op bezoek, dat pas drie keer in actie kwam in de Beneliga en vooralsnog alleen van Tilburg wist te winnen.

Eaters heeft vijf wedstrijden gespeeld en haalde in zijn twee thuiswedstrijden tot nu toen minimaal één punt. Een verliespartij in overtime tegen Luik werd gevolgd door een knappe 6-2 zege op Den Haag. Phantoms drijft qua scorend vermogen op de Finnen Riku Koskinen, zes goals en Aleksi Leskinen, twee goals. Akke Klijssen heeft drie treffers. Patrick van Noten twee.

Bij Eaters hebben Marco Postma, Vadim Gyesbreghs en Tom Marx allen vijf punten. Nieuwe aanwinst Patrik Moisio wacht nog op zijn eerste Beneliga-punt. Vorig jaar won Eaters de uitwedstrijd met 2-8 en was in eigen huis met liefst 11-0 de baas. Nick Verschuren scoorde toen vier keer.

18.15 uur: Leuven Chiefs - Luik Bulldogs

Derde ontmoeting tussen Leuven en Luik tot nu toe dit seizoen. In de strijd om de Belgische beker won Luik de uitwedstrijd in de universiteitsstad met 1-4 en was Bulldogs in eigen huis met 7-3 de sterkere ploeg. Op de virtuele ranglijst staan beide teams gelijk in puntenpercentage tot nu toe dit seizoen.

Delen