AL HER TIL20190403 100

11 oktober 201907:11

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers tegen ongeslagen Herne

Tilburg Trappers speelt vanavond de belangrijke uitwedstrijd tegen het eveneens ongeslagen Herne. In De Uithof staat de kraker tussen Den Haag en Geleen op het programma, terwijl Nijmegen in eigen huis het Beneliga-team van Trappers ontvangt. Het is Game Day.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Herner EV

Twee ploegen met allebei twaalf punten uit vier wedstrijden staan vanavond tegenover elkaar in Herne. Twee ongeslagen ploegen. Herne won met 5-2 van Duisburg, was met 4-1 te sterk voor Erfurt, walste met 6-0 over Hannover Indians heen en klopte Halle met 3-2. Daarmee is het doelsaldo van Herne iets gunstiger dan dat van Tilburg, waardoor het op de ranglijst om de nummers twee en drie gaat.

Tilburg treft bij Herne tenminste één gevreesde speler, de inmiddels 30-jarige doelman Björn Linda, die tegen Trappers eigenlijk altijd een goede dag lijkt te hebben. De club verloor afgelopen zomer de diensten van cracks als Brand Snetsinger, maar behield spelers als Nils Liesegang, Dennis Thielsch, Marcus Marsall en Patrick Asselin. Als versterkingen kwam de Amerikaan Anthony Calabrese, de makkelijk scorende Duitse Tsjech Dominik Piskor en de in de DEL2 zeer ervaren voormalige Duitse jeugdinternational Dennis Palka.

Calabrese verzamelde al acht punten in zijn vier wedstrijden, Nils Liesegang had drie goals en drie assists en Marcus Marsall verzekerde zich al van vijf punten. Björn Linda maakte al 137 saves voor een save-percentage van 96,4.

Bij Trappers is Danny Stempher de topscorer met vier goals en drie assists in zijn wedstrijden, op de voet gevolgd door Mitch Bruijsten met drie goals en vier assist. Jordy Verkiel is ook sterk aan het seizoen begonnen met twee goals en vier assists, net als nieuwkomer Diego Hofland en Reno de Hondt. Ian Meierdres maakte 78 saves voor een savepercentage van 91,0%, Ruud Leeuwesteijn zit op 91,7 procent.

Tilburg speelde de afgelopen jaren 19 keer tegen Herne, daarvan werden er dertien gewonnen door Trappers en zes door de tegenstander. In het stadion van Herne is de score een stuk gelijker, vier zeges voor Herne tegen vijf voor Trappers. De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden was in de halve finale van de play-offs in de Oberliga aflopen seizoen. Tilburg won dat duel op 20 oktober met 6-1 om zich te plaatsen voor de finale. Twee dagen eerder was ook al in Herne gewonnen.

20.30 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Microz Eaters Geleen

Den Haag speelt vanavond pas zijn derde wedstrijd in de bekercompetitie. De ploeg van Chris Eimers won uit in Zoetermeer en verloor thuis van Heerenveen en staat daarmee met drie punten op de vierde plaats in de bekercompetitie. De eerste vier plaatsen geven recht op een plek in de halve finale van de beker. Geleen kwam al vier keer in actie en won ook de helft van zijn wedstrijden. Na twee nederlagen in het openingsweekend volgden vorige week zeges op Tilburg en Zoetermeer.

Geleen maakte deze week bekend een nieuwe Finse import aan te hebben getrokken. Eaters hoopt dat hij voor de wedstrijden van dit weekeinde al speelgerechtigd is, maar dat is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Lars van Sloun had een zeer productief weekeinde afgelopen week en tekent voor vier goals en drie assists, Marco Postma wacht nog op zijn eerste doelpunt in het shirt van Geleen, maar pikte al we zes assists op, terwijl Nick en Mike Verschuren beiden op twee goals en vier assists zitten. Mike kwam maar in twee van de vier wedstrijden in actie. Beide goalies van Eaters, Rowan Delil en Sander Kosters hielden vorige week hun net schoon voor een shutout.

Den Haag speelde pas twee wedstrijden en is dus wat minder productief, Thomas Roosendaal verzamelde drie assists, terwijl zeven spelers een keer tot scoren kwamen. Een opvallende speler in het shirt van Den Haag in dit nog jonge seizoen is verdediger Doug Rose, die met zijn sterke schaatsacties van achteruit voor veel gevaar zorgt. Brett Magnus keepte beide ontmoetingen tot nu toe.

Vorig jaar was de ontmoeting tussen de beide teams in Den Haag voor de beker een doelpuntrijke affaire, die uiteindelijk met 6-8 werd gewonnen door Geleen. Lukasz Bartak had toen twee goals en een assist, terwijl Oliver Pataky en Alan van Bentem twee keer scoorden namens Den Haag.

20.30 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Tilburg Trappers

Het is alweer de tweede keer dat Nijmegen en Tilburg elkaar ontmoeten in deze bekercompetitie. Op 29 september werd het in een spannende wedstrijd 6-7 in het voordeel van Nijmegen, dat verschillende keren moest terugkomen uit achterstand. Niels Lemans scoorde twee keer voor Trappers, terwijl Raymond van der Schuit drie goals en een assist had voor Nijmegen.

Vorige week was het echter andere koek voor Trappers tegen Geleen, dat in Stappegoor een 0-10 stand op het scorebord bracht. Verschillende spelers hadden het een dag later een stuk plezieriger in de Oberliga. In Duisburg scoorde Tijn Jacobs, nam Wouter Sars een assist voor zijn rekening en speelde ook Delaney Hessels een verdienstelijke wedstrijd.

Het is even afwachten welke van deze jongelingen meereizen naar Herne en welke in actie komen in Nijmegen. Brad van Ierland en Wim van den Hout kregen ieder één start tot nu toe dit seizoen. Van Ierland was de goalie van dienst in het eerste duel tegen Nijmegen. Het doel van Devils werd toen verdedigd door Jeffrey Vermeulen.

Devils kwam tot nu toe drie keer in actie in de Beker van Nederland en won drie keer. Tegen Zoetermeer was daar wel overtime voor nodig. Behalve tegen Tilburg werd verder ook van Geleen gewonnen, waardoor Devils op dit moment op één punt van Heerenveen op de tweede plaats van de ranglijst staat.

Branden Eden heeft in drie wedstrijden al twee goals en zes assists, terwijl Levi Houkes op een goal en vijf assists zit. Oliver Pataky was al vier keer doeltreffend en pikte ook nog twee assists mee. Cas Staps zit op twee goals en drie assists. Vorige week won Nijmegen ook een wedstrijd in de Inter Region Cup.

Delen