AL TIL LIN 20190303 109

19 maart 201908:28

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers zoekt voorsprong in serie

Tilburg Trappers speelt vanavond het derde duel in de serie tegen Lindau Islanders. Bij winst leggen de Brabanders een goede basis voor het bereiken van de volgende ronde.

Het is een boeiende start van de play-offs in de Oberliga, waarin de Oberliga S√ľd in de gespeelde wedstrijden voorlopig de bovenliggende partij is. Van de zestien wedstrijden tot nu toe werden er tien gewonnen door S√ľd en zes door Nord. Van de teams uit het noorden staan alleen Halle en Herne op 2-0 in de serie. In het zuiden zijn dat Peiting, Landshut, Rosenheim en Selber W√∂lfe. De series van de nummers √©√©n en twee uit de Oberliga Nord, Tilburg en Hannover Scorpions staan na twee duels op 1-1.

Trappers verloor verrassend het eerste duel in eigen huis tegen Lindau Islanders en zal dus later deze week voor de tweede keer de bus in moeten voor de rit van ruim 730 kilometer naar de oevers van het Bodenmeer voor een tweede uitwedstrijd in deze achtste finales. Als de ploeg van Bohuslav Subr vanavond de thuiswedstrijd wint, speelt de ploeg dan voor een plek in de volgende ronde. Het defensief taaie Lindau, in de Hauptrunde slechts de nummer tien in de Oberliga S√ľd waardoor de ploeg zich maar nipt plaatste voor de Meisterrunde. Daarin werd echter de vorm gevonden en klom de ploeg naar de achtste plek, ook omdat Riessersee zich volgens de regels niet kon plaatsen voor de post-season.

Trappers won zondag met 2-5 in Lindau, waarbij de tegenstander lange tijd hoop hield op een beter resultaat. Speler-coach Chris Stanley ziet het derde duel als enorm belangrijk. 'Geen serie is voorbij voordat hij voorbij is', zegt hij filosofisch tegen de Schwäbische. 'Op dit moment betekent thuisvoordeel nog niets. De derde wedstrijd is altijd het keerpunt. Als zij deze deze wedstrijd winnen nemen ze plaats achter het stuur van de serie.' Net als Trappers afgelopen weekeinde neemt ook Lindau de tijd voor de wedstrijd, de ploeg vertrok maandagmiddag al richting Nederland.

De spelers van Trappers hebben een nacht in hun eigen bed kunnen doorbrengen in de zekerheid dat de ploeg in ieder geval weer terug is in de serie. In Brabants Dagblad toont goalie Ian Meierdres zich optimistisch. 'We hebben laten zien geleerd te hebben van onze fouten in duel 1. Die lijn moeten we nu doortrekken.' De wedstrijd vanavond om 20.00 uur heeft een volledig Nederlands arbitraal trio. Ramon Sterkens hanteert de fluit en op de lijnen staan Louis Beelen en Stef Oosterling. De wedstrijd is zoals altijd via een livestream te volgen.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn