Al Til Ess 20191226 102

17 januari 202008:04

Door Joep Meijsen

Game Day: Twee keer Trappers in actie

Tilburg Trappers komt twee keer in actie op deze vrijdag. De Oberliga-ploeg reist af naar laagvlieger Essen en het team in de Beneliga speelt een uitwedstrijd in Den Haag.

20.00 uur: ESC Wohnbau Moskitos Essen - Tilburg Trappers

Essen Moskitos is niet bezig met een seizoen om over naar huis te schrijven, maar toonde de afgelopen weken herstel met drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden. Het wedstrijdschema hielp daarbij een handje, de zeges waren tegen andere ploegen uit de staart van de ranglijst in de Oberliga Nord. De ploeg lijkt echter weer op schema om in ieder geval de pre-play-offs te halen. De enige nederlaag sinds de jaarwisseling was uit bij Hannover Indians.

Het is de vierde ontmoeting tussen Essen en Tilburg dit seizoen en Trappers won de vorige drie edities. Eind september werd het in Tilburg nipt 4-3 in het voordeel van het team van Bo Subr, de uitwedstrijd begin november werd met 3-6 gewonnen en op Tweede Kerstdag werd in een uitverkocht Stappegoor met 7-4 gewonnen. Kevin Bruijsten had twee goals en twee assists in dat duel tegen de ploeg die gecoacht wordt door ex-Trappers-hoofdcoach Larry Suarez. In de opstelling ook oud-Nijmegen-verdediger Stephan Kreuzmann. Topscorer van de ploeg is Lars Grözinger met 35 punten in 30 wedstrijden. Enrico Saccomani scoorde vijftien keer.

Trappers staat er ook dit seizoen weer uitstekend voor in de Oberliga Nord. De ploeg verzamelde 74 punten in 30 wedstrijden en heeft met +63 een riant doelsaldo. Op de ranglijst is er Ă©Ă©n punt voorsprong op Herne, met twee wedstrijden minder gespeeld. Het gat met de nummer drie op de lijst bedraagt al 17 punten. Kortom, het is een dominant seizoen. De ploeg zit ook midden in een winning streak die terugvoert naar Tweede Kerstdag en waarin zeven wedstrijden op rij werden gewonnen, waarvan twee in de extra tijd. Mitch Bruijsten heeft al 52 punten in 30 wedstrijden met 28 goals. Danny Stempher en Max Hermens zitten op 45 punten.

20.30 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers

Het Beneliga-team van Trappers vindt zichzelf na 12 wedstrijden terug aan de andere kant van de ranglijst in de Beneliga dan de grote broer in de Oberliga. Het team van coach Herman van Ierland wacht dit seizoen, ook in de bekercompetitie bleef de ploeg zonder zeges, nog op het eerste punt. Tegen Leuven en Heerenveen werden onlangs met 4-6 en 5-8 nederlagen respectabele uitslagen neergezet, maar de laatste twee wedstrijden gingen met respectievelijk 11-1 en 20-2 verloren tegen Zoetermeer en Geleen.

Den Haag staat met 21 punten uit 11 wedstrijden op de derde plaats in de Beneliga. Vorige week kwam de ploeg maar Ă©Ă©n keer in actie, een 10-0 zege op Antwerpen. Daarvoor was er een 7-3 nederlaag in Luik en de vanwege technische problemen afgelaste ontmoeting tegen Nijmegen in eigen huis. De nieuwe import Zach Doerring debuteerde tegen Antwerpen voor Den Haag en nam direct twee goals en drie assists voor zijn rekening. Topscorer van de club in de Beneliga is overigens nog altijd zijn voorganger als import Jesse Gabrielle met 16 punten in zeven wedstrijden. Joey Oosterveld zit op 14 punten in 12 wedstrijden. Justin Evers scoorde al zeven keer.

Delen