Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Game Day: U18 aan de slag tegen Australië

Game Day: U18 aan de slag tegen Australië

Het Nederlands team onder 18 jaar speelt vanmiddag om 16.30 uur zijn tweede wedstrijd op het WK in Belgrado. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit en heeft de link naar de livestream van het duel.

De eerste wedstrijd

Oranje begon maandag goed aan het toernooi met een overwinning op België. Hier is een wedstrijdverslag te lezen. Op Instagram geeft de Man of the Match van Nederland, Ernesto Klem, een toelichting. Klik hier voor zijn reactie >>>

De andere wedstrijden

De wedstrijd tussen Nederland en België was de openingswedstrijd van het toernooi. Daarna werden nog twee wedstrijden gespeeld. In de namiddag won China met 1-4 van Kroatië. Mingju Zheng en Ruichen Sun hadden ieder een doelpunt en een assist. Gastland Servië won daarna in de avonduren met 8-4 van Australië. Aleksa Gvozenovic had twee goals en een assist.

De stand

1. Servië 1-3 (+4)
2. China 1-3 (+3)
3. Nederland 1-3 (+2)
4. België 1-0 (-2)
5. Kroatië 1-0 (-3)
6. Australië 1-0 (-4)

De volgende tegenstander

Australië is de volgende opponent voor de manschappen van bondscoach Theo van Gerwen. Vorig jaar degradeerde Australië uit Division IIA en zou derhalve favoriet moeten zijn om direct weer te promoveren. Op jeugd-WK's zijn bij kleinere ijshockeylanden de verschillen tussen verschillende generaties spelers echter soms groter dan bij de toplanden. De ploeg maakte in ieder geval een valse start tijdens dit WK door de openingswedstrijd met 8-4 te verliezen van Servië. Zachary Gumm had twee goals voor Australië, dat met doelman Jakob Doornbos een speler in de selectie heeft met duidelijk Nederlands bloed in de aderen.

Australië heeft een selectie die vanuit verschillende hoeken van de wereld is komen invliegen. Zo spelen Reece Lukowiak, Jacob Laver, Zachary Gumm en Arthur Wang op lager niveau in Canada, spelen Ethan Hawe sen Declan Bronte in de Verenigde Staten, laatstgenoemde in hetzelfde programma waar Eef Gerritsen actief was en Liam McAuley maakte deel uit van een Hongaarse ploeg die in de Oostenrijkse jeugdcompetitie speelt. Verder spelers uit de eigen competitie in Australië waar teams als Sydney Sabres, Perth Sharks, Brisbane Blitz en Adelaide Generals actief zijn. De eerder genoemde Doornbos speelt bij de Melbourne Glaciers. Goalie Jeremy Friederich werd geboren in Zwitserland.

De livestream

De livestream van het duel is hier te vinden

België

De jonge Belgen spelen hun tweede duel al om 13.00 uur en hebben China als tegenstander. Hieronder de link naar de livestream.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum