27 maart 201910:21

Game Day: Wie pakt het voordeel in Thialf?

Het derde duel is vaak het belangrijkst in een best-of-five-serie. Vanavond staan Heerenveen en Herentals tegenover elkaar. De ploeg die wint, staat op matchpuck.

De serie tot nu toe

De serie tussen Heerenveen en Herentals is na twee wedstrijden in evenwicht, 1-1. Beide teams wonnen hun thuiswedstrijd. Afgelopen vrijdag won Flyers de eerste wedstrijd na penaltyshots, terwijl Herentals zondag thuis met 5-2 de baas was, onder meer door drie doelpunten in anderhalve minuut. Waar het eerste duel veelal voorzichtig was vanuit de defensie, gaven beide ploegen elkaar in Herentals meer ruimte, wat uiteindelijk tot zeven doelpunten leidde. Vincent Morgan heeft in de twee duels al twee goals en een assist op zijn naam, terwijl ook Preston Shupe op drie punten zit. Ronald Wurm heeft twee goals, Adam Bezak, Mitch Morgan en meer spelers zitten op een goal en een assist.

Foto's: Kurt Tops

40493998473 63acdee195 k

Vooruitblik

Coach Mike Nason was afgelopen zondag teleurgesteld in zijn ploeg, vooral de drie tegengoals in korte tijd zaten hem dwars. 'Ongelooflijk hoe we deze wedstrijd binnen anderhalve minuut uit handen geven. Het gebeurt, jongens maken verkeerde keuzes, maar het mag eigenlijk niet op dit niveau', zo werd hij geciteerd in Leeuwarder Courant. Flyers beschikt over de sterkste verdediging in de Beneliga, met cracks als Trevor Hunt, Pippo Limnell, Todd Ratchford, Mark Hoekstra en Niels van der Vossen. De defensie van Herentals staat echter ook als een huis dit seizoen, wat opmerkelijk is door het ontbreken van verdedigende imports. Spelers als Emiel Goris, Nils Vroemans en Thijs van Laere maken een prima seizoen door, net als doelman Kevin van Looveren.

Wanneer die anderhalve minuut waar Nason het over had buiten beschouwing worden gelaten is het tot nu toe een extreem gelijkwaardige serie en daarmee een waardige finale voor de Beneliga. Er is geen reden om te denken dat de wedstrijd vanavond minder spannend wordt. Voor Flyers wel zaak om uit de strafbank te blijven, iets wat afgelopen zondag niet goed lukte. In de laatste zeven minuten liep Flyers tegen drie straffen aan, waardoor de kansen op een comeback in de wedstrijd sterk werden verminderd. Martin de Wilde fluit vanavond zijn tweede wedstrijd in de serie, Ramon Sterkens zijn eerste. Chris van Grinsven en Nick Verbruggen bewaken de lijnen.

De wedstrijd wordt vanavond opgefleurd door de supportersvereniging van Flyers die duizend gekleurde led-lampen uitdeelt in de clubkleuren van Unis Flyers als onderdeel van een lichtshow bij het opkomen van het ijs.