Al Til Ham 20191027 109

10 januari 202008:19

Door Joep Meijsen

Game Day: Wie wint de Inter Region Cup?

De cruciale vraag vanavond is welke club als eerste beslag legt op de Inter Region Cup. Geleen speelt vanavond in Neuwied de beslissende wedstrijd tegen Neuwied. In de Oberliga wacht Trappers met Crocodiles Hamburg een lastige tegenstander en in de Beneliga staan duels tussen Nijmegen en Mechelen en Den Haag en Antwerpen op het programma. De gebruikelijke vooruitblik.

20.00 uur: Die Bären Neuwied - Microz Eaters Geleen

De twee nog ongeslagen ploegen in de Inter Region Cup, Neuwied en Geleen, staan vanavond tegenover elkaar in wat in de praktijk de finale is van deze nieuwe trofee. Aangezien onderling resultaat bij puntgelijkheid beslissend is, wordt vanavond in principe bepaald wie er uit handen van Pascal Nuchelmans de cup in ontvangst neemt.

De Inter Region Cup is niet helemaal geworden wat de initiatiefnemers ervan hadden verwacht. Dit weekeinde worden de laatste wedstrijden gespeeld en het is nog de vraag of de competitie een vervolg krijgt. Dat neemt niet weg dat het gewoon een prijs is en de twee teams die strijden om de winst zullen er vanavond vol voor gaan om een feestje te mogen vieren.

Geleen speelde tot nu toe tegen vijf Duitse tegenstanders en won de wedstrijden allemaal, met de 2-10 zege bij Dinslaken als grootste zege en de 6-5 overwinning op Diez-Limburg als het hoogtepunt. De ploeg van coach Andy Tenbult werd in de halve finale van de beker uitgeschakeld door Heerenveen en staat in de Beneliga vooralsnog op de vijfde plaats met zestien punten uit 10 wedstrijden.

Neuwied wist alle wedstrijden tegen Beneliga-clubs te winnen. Dat gebeurde tegen de Nederlandse bekerfinalisten Heerenveen en Nijmegen en de Belgische finalisten Herentals en Luik. In de zeven ploegen tellende Regionalliga West staat Neuwied met 33 punten uit 21 wedstrijden vooralsnog op de vierde plaats. Jeff Smith is met een gemiddelde van bijna twee punten per wedstrijd de gevaarlijkste speler, op de voet gevolgd door de eveneens Noord-Amerikaan Sam Aulie. Maik Klingporn is met zijn ervaring in de DEL bij DĂĽsseldorf en zijn jaren in de Oberliga een andere opvallende speler.

Bij winst van Geleen wordt de prijs later dit weekeinde voor de thuiswedstrijd van Geleen nog een keer uitgereikt.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Hamburg Crocodiles

Vanavond ook een topper op het programma in de Oberliga Nord. Trappers ontvangt de nummer drie van de ranglijst Hamburg Crocodiles. De club die vorig jaar nog moest worden gered van het faillissement is met een goed seizoen bezig en is met een achterstand van veertien punten op Tilburg en Herne vooralsnog 'the best of the rest'.

Vorige week ging de topper tegen Herne met 5-6 verloren, maar de drie wedstrijden daarvoor werden gewonnen. De club trok eerder deze week de ervaren aanvaller Tim May aan als versterking. De 28-jarige forward met drie seizoenen ervaring in de DEL2 komt over van Sonthofen, waar hij tot nu toe dit seizoen niet tot scoren kwam. Voor Trappers is hij geen onbekende, hij speelde de afgelopen twee jaar in Halle en daarvoor bij het inmiddels uit de Oberliga verdwenen Timmendorfer Strand.

Dominik Lascheit is de topscorer van de club met 57 punten uit 27 wedstrijden, met al liefst 27 doelpunten. Hij heeft daarmee al ruim meer punten dan vorig jaar in het hele seizoen. Dat geldt ook voor Thomas Zuravlev, die vorig jaar bij Herne en Essen 34 punten verzamelde in de reguliere competitie en nu al op 54 punten zit. De club nam afscheid van het dominante duo Josh Mitchell en Brad McGowan, maar heeft toch een doelsaldo van +39.

Bij Trappers is het even de vraag hoe een deel van de selectie het midweekste tripje naar Barcelona heeft doorstaan. De club bouwt sinds het verlies bij Herne op 22 december echter alweer aan de volgende zegereeks. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, waaronder Ă©Ă©n wedstrijd in overtime. Crocodiles is tot nu toe echter een lastige tegenstander voor Trappers. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd met 4-2 verloren, terwijl Trappers in eigen huis in oktober de extra tijd nodig had. Max Hermens scoorde toen de winnende goal.

20.30 uur: Cairox Hijs Den Haag - Antwerp Phantoms

Den Haag is met 18 punten uit 10 wedstrijden de nummer drie uit de Beneliga, Antwerpen is voorlaatst. De ploegen kwamen elkaar op 7 december al een keer tegen en toen won Den Haag met 3-8. Afgelopen weekeinde werd voor Hijs de thuiswedstrijd tegen Nijmegen afgelast vanwege problemen met het ijs, terwijl de uitwedstrijd in Luik met ruime cijfers werd verloren. Antwerpen verloor met 0-4 van Mechelen en ging met 14-2 onderuit bij Zoetermeer.

20.30 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Mechelen Golden Sharks

Nijmegen Devils is inmiddels gezakt naar de negende plaats van de ranglijst, twee punten achter de tegenstander van vanavond, Mechelen Golden Sharks. Hoewel de gedachten in Nijmegen vermoedelijk al een beetje bij de bekerfinale van komende woensdag zijn, is het duel van vanavond derhalve toch van belang voor Devils om het seizoen ook op de langere termijn perspectief te geven. De ontmoeting vorige week met Den Haag werd uiteindelijk afgelast, maar daarvoor waren er nederlagen tegen Herentals en Geleen. De club heeft vandaag een nieuw gezicht in de bank om het spel een impuls te geven.

Mechelen is juist bezig met een goede serie. De club won vorige week uit bij Antwerpen en was vlak voor Nieuwjaar Zoetermeer de baas. Mike Robinson is met 29 punten in 8 wedstrijden de dominante speler in de ploeg. Olivier bouchard, Kenneth Pittoors, Marek Ziarny en Ben van den Bogaert hebben ieder elf punten, waarbij Bouchard daar maar vier wedstrijden voor nodig had.

Bij Nijmegen is Jeffrey Melissant de topscorer met 22 punten in 10 wedstrijden, gevolg door Branden Eden en Levi Houkes.

Delen