48820690186 0a7f7002e0 k

25 oktober 201908:15

Door Joep Meijsen

Game Day:Trappers naar Leipzig, topper in Triavium, derby in Den Haag

Drie boeiende wedstrijden op het programma vanavond. Tilburg speelt de belangrijke uitwedstrijd in Leipzig, Nijmegen ontvangt in eigen stadion Heerenveen en Den Haag en Zoetermeer spelen in De Uithof hun tweede derby van het seizoen.

20.00 uur: EXA Icefighters Leipzig - Tilburg Trappers

Vijftien keer speelde Tilburg sinds de entree in de Oberliga Nord tegen Leipzig en dertien keer stapten de manschappen van Bohuslav Subr als winnaar van het ijs. De enige twee nederlagen werden in uitwedstrijden geleden. Eentje daarvan vroeg in het seizoen vorig jaar, toen Leipzig in overtime met 3-2 won van Trappers. Tilburg won daarna de overige drie ontmoetingen, waaronder de tweede uitwedstrijd in Leipzig. 2-4 werd het toen dankzij goals van Reno de Hondt, Wouter Sars, Mickey Bastings en Mitch Bruijsten.

Leipzig begon goed aan dit seizoen met vier overwinningen op rij, maar verloor daarna drie keer. Een reeks die afgelopen zondag in de topper tegen Hannover Scorpions werd doorbroken. Daarmee liet de ploeg die op de vierde plaats staat in de Oberliga Nord zien potten te kunnen breken tegen de drie clubs die tot nu toe de dans leiden in competitie. Het verschil in punten tussen Leipzig en Tilburg is vier.

Florian Eichelkraut is de topschutter van de ploeg met zeven goals en vijf assists in acht wedstrijden, gevolgd door Hannes Albrecht met twee goals en negen assists. De imports van de club zijn de Fin Antti Paavilainen en de Tsjech Michal Velecky. Opvallend gezicht blijft ook de inmiddels 49-jarige Esbjörn Hofverberg, geboren in Seoul. Eric Hoffmann speelde tot nu toe alle minuten als goalie in dit seizoen.

20.30 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Unis Flyers Heerenveen

Nijmegen Devils ontvangt vanavond in eigen stadion koploper Heerenveen voor de eerste van twee ontmoetingen in twee dagen tussen de twee teams. Het is een ontmoeting tussen de nummers één en drie van de stand in de Bekercompetitie, waarbij Flyers tot nu toe dominant is met 20 punten uit 7 wedstrijden. Nijmegen verzamelde er elf uit zes.

Vorige week verloor Nijmegen op vrijdag in eigen huis van Den Haag in de beker en ging vervolgens op zondag in de Inter Region Cup onderuit tegen Neuwied. Heerenveen haalde de volle buit binnen in de beker met een thuiszege op Geleen en winst in de uitwedstrijd bij Panters. Die laatste zege werd pas in de slotminuut van een spectaculaire slotfase veiliggesteld.

Vorig jaar kwamen beide teams elkaar nogal vaak tegen in de beker. In de competitie wonnen beide teams hun uitwedstrijden, het werd twee keer 2-5 en vervolgens ontmoetten de teams elkaar ook nog in de halve finales. In een spannende serie over drie wedstrijden was Nijmegen uiteindelijk in het beslissende duel in Leeuwarden de winnende formatie. Het team van Alexander Jacobs zou vervolgens de finale winnen en de beker in de wacht slepen.

20.30 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Zoetermeer Panters

Den Haag en Zoetermeer komen elkaar voor de tweede keer in de deze bekercompetitie tegen. Op 28 september stonden de teams al tegenover elkaar in het Silverdome en won Den Haag de streekderby met 2-5. Zeven verschillende spelers troffen doel in dat duel. De nieuwe aanwinst van Den Haag, de club breidde de selectie deze week uit met de Canadees Jesse Gabrielle, is vanavond nog niet te zien. Het is nog even wachten op het in orde komen van zijn papieren.

Met een 4-5 overwinning in Nijmegen vorige week, gevolgd door een 10-1 zege op Tilburg rukte Den Haag vorige week op naar de tweede plaats van de ranglijst in de bekercompetitie. Zoetermeer gaf in eigen huis Heerenveen meer dan uitstekend partij, maar stond uiteindelijk zaterdagavond met lege handen. Een dag later werd echter met een 2-10 zege in Tilburg wel de eerste overwinning van het lopende seizoen geboekt.

Jared Henderson speelde vorige week zijn eerste twee wedstrijden voor Panters en verzamelde direct twee goals en vijf assists, waarmee hij direct bij de topscorers van de club behoort. Vijf spelers verzamelden zeven punten tot nu toe dit seizoen, waarbij de zes goals voor Thomas Borgman extra opvallen. In Den Haag is Joey Oosterveld de scherpschutter tot nu toe dit seizoen met drie goals en zes assists.

Foto: Robert Bos (Flickr)

Delen