Flyers pollastrone close 1213

22 oktober 201200:12

Door Joep Meijsen

GĂ‚s houdt de schade beperkt

Amsterdam G’s hield zondag in eigen stadion de schade beperkt tegen Friesland Flyers. De ploeg van Ron Berteling verloor met 2-6, onder meer door twee goals en een assist van Jerry Pollastrone.

De Amsterdamse ploeg moest zich snel herstellen van het pak slaag in Den Haag van zaterdagavond. Overdag was er onder meer een uitgebreide bespreking met de defensie. De ploeg heeft de pech dat het niet vlot met de werkvergunningen van Tim Knudsen en Bill Horton. Waar bij Tilburg Dale Weise in luttele dagen al permissie kreeg om te spelen via een regeling voor Canadese toeristen, moet Amsterdam voor zijn import-duo helemaal door de molen bij het UWV.

De ploeg is wel uitgebreid met verdediger Rico Jonkers, die is overgekomen vanuit Tilburg. De 21-jarige defense krijgt bij Amsterdam direct veel ijstijd, inclusief powerplay en penaltykill. Dat zal de ontwikkeling van de jonge speler ongetwijfeld in een stroomversnelling brengen en zorgt voor een verbreding van de selectie bij Amsterdam.

De hoofdstedelijke eredivisionist is door de komst van de puckvaste Marcel Kars aanvallend aanzienlijk sterker geworden en als Knudsen en Horton eenmaal van de partij zijn, moet de ploeg in staat zijn het tegenstanders dit seizoen lastig te maken.

Tegen Flyers gebeurde dat niet echt, ondanks enkele goede fases in de wedstrijd. Coach Chris Eimers van Friesland was ontevreden over het spel in de openingsperiodes van de ontmoeting met Eindhoven op vrijdag en eiste van zijn ploeg verbetering.

Daartoe gaf hij vanaf het eerste moment in de wedstrijd zijn hele team ijstijd, al waren het de toplijnen die de ontmoeting al snel beslisten. In de eerste periode zorgde Jerry Pollastrone voor een vroege dubbelslag en wist ook Tony Demelinne het net achter de wederom startende Jacob van Duin te vinden.

Marcel Kars deed nog wel iets terug namens Amsterdam, maar in de tweede periode besliste Friesland de ontmoeting definitief met drie goals in 2,5 minuut. Wesley Timmermans, Michael Nason en Trevor Hunt waren de makers van de doelpunten. Daarmee voldeed Flyers aan de opdracht van hun coach om de ontmoeting op tijd te beslissen, al had de ploeg gezien het aantal kansen wellicht vaker moeten scoren.

Geholpen door een aantal powerplays was de slotperiode van de wedstrijd voor Amsterdam, dat via een prima powerplaygoal van Joey Oosterveld het wedstrijdgedeelte winnend afsloot. De punten worden echter over zestig minuten verdeeld en die gingen mee naar Friesland, dat zijn positie aan de kop van de ranglijst handhaafde.

Door de goede start van de competitie heeft Heerenveen al een marge van zeven punten opgebouwd ten opzichte van de vijfde plaats, die straks net geen recht meer geeft op een plek in de play-offs. Komende vrijdag wacht Flyers de belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Den Haag. Amsterdam speelt komende zaterdag thuis tegen Tilburg Trappers en heeft een uitwedstrijd in Herentals op het programma staan, dat slechts Ă©Ă©n punt meer heeft op de ranglijst.