Potm jan10 gauvreau

4 maart 201000:00

Door Joep Meijsen

Gauvreau beste in januari

Brent Gauvreau is gekozen tot de Reebok/IJshockey.com Player of the Month in januari 2010. De aanvaller van Geleen speelde een belangrijke rol in een maand waarin Eaters beslag legde op de nationale beker.

IJshockey.com kiest in samenwerking met Reebok voor het vierde jaar op rij maandelijks de beste speler in de Nederlandse eredivisie. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij Reebok-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van Reebok, stelt deze prijs ter beschikking.

De 29-jarige Canadees is de tweede speler van Geleen die dit seizoen de prijs ontvangt. Eerder werd doelman Sami Heinonen al onderscheiden. Enkele jaren geleden was Brian McGarry de eerste gedecoreerde Eater. Het uitreiken van de prijs aan Gauvreau verliep wat problematisch omdat de speler tijdens de wedstrijd die was uitgekozen voor de uitreiking geblesseerd uitviel. De cheque werd toen door de rest van de selectie in ontvangst genomen. Later werd Gauvreau alsnog in het zonnetje gezet.

De aanvaller van Geleen bleef in de verkiezing zijn teamgenoot Ziga Svete nipt voor. Andere hoog scorende spelers in januari waren Daryl Bat van Tilburg, Peter Cartwright van Groningen en de Nijmeegse doelman Christian Boucher.