Eaters burgess close 0910

23 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Geen kater voor Geleen

Twee dagen na het grote feest na het winnen van de beker maakte Geleen geen fouten in de uitwedstrijd tegen Groningen. De andere finalist kon ook op vrijdag niet winnen. Nijmegen Devils klopte Hijs den Haag.

Groningen Grizzlies - Geleen Eaters
Het winnen van de beker gaat meestal gepaard met een stevig feestje. In de wedstrij daarna wil de kater nog wel eens doorwerken, wat voor een minder resultaat zorgt. Tegen Groningen maakte de kersverse cupwinner Geleen geen fouten. Met Rowan Delil in het doel won de ploeg van Mike Pellegrims met 11-5 in het hoge noorden.

Het was dus weer een doelpuntenfestijn, waarbij Joey Wilson in de eerste periode al drie keer scoorde om het initiatief al vroeg naar Eaters te trekken. Daarna liep Geleen gestaag uit naar een 7-1 voorsprong, waarna Groningen met vier goals in de slotperiode de score nog een iets beter aanzien gaf, hoewel Wyatt Russell in die periode ook net zo veel doelpunten moest incasseren.

Joey Wilson had drie goals in de wedstrijd, David Burgess nam twee goals en drie assists voor zijn rekening, Ziga Svete had een goal en drie assists, Jeffrey Mens was betrokken bij drie goals, waarvan hij er zelf eentje scoorde, terwijl ook Erik Tummers, Lars van Sloun en Dennis ten Bokkel tot scoren kwamen.

Voor Groningen nam Peter Cartwright weer twee goals voor zijn rekening, terwijl Danny Kersholt, Blake Pronk en Zahir Hup de andere doelpunten scoorden. Alwin Assenberg had twee assists voor de nummer laatst in de eredivisie.

Hijs den Haag - Nijmegen Devils
Nijmegen Devils versterkte zijn positie aan de kop van de ranglijst verder met een overwinning tegen verliezend bekerfinalist Den Haag. Goals van Jason Baclig en Marco Postma in de slotperiode waren voldoende voor de volle buit.

Het was de vijftiende overwinning op rij voor de ploeg van Chris Eimers, die daarmee nu op de ranglijst een gat slaan van twaalf punten met nog een wedstrijd in de hand ten opzichte van Tilburg Trappers, de tegenstander van zaterdagavond.

Nijmegen verwelkomde Phil Aucoin terug in de opstelling en trof een Den Haag dat een stuk beter speelde dan afgelopen woensdag in de bekerfinale. De combinaties liepen beter, terwijl er ook sprake leek te zijn van meer werklust. Het leverde tegen Nijmegen echter geen punten op.

Devils heeft dit seizoen de neiging soms bijna sluipend de overwinning te pakken, daarbij vertrouwend op de individuele klasse van de aanvallers en een systeem dat, sinds het begin van het seizoen, vooral defensief een stuk steviger staat.

Den Haag kwam via een goal van Andri Salomonsson vroeg in de tweede periode op voorsprong. Die stand bleef lang op het bord staan. Zeventien minuten voor tijd zorgde Jason Baclig ervoor dat beide teams weer in evenwicht kwamen, terwijl een mooie combinatie tussen Travis Wight en Kevin Bruijsten ervoor zorgde dat Marco Postma negen minuten voor tijd. op fraaie wijze de winnende goal kon scoren.

Hys vs devils 220110