28 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Geen sancties voor Utrecht

Utrecht Dragons heeft geen extra straf opgelegd gekregen naar aanleiding van gebeurtenissen tijdens de Challenge Cup. De club uit de Domstad moest een wedstrijd staken omdat de ijshuur op was en kwam voor een andere wedstrijd niet opdagen.

Beide zaken zijn vorige week aan de orde geweest in de Competitiecommissie van de Nederlandse ijshockeybond. Die heeft besloten geen verdere sancties op te leggen tegen Utrecht, dat hierdoor het seizoen zonder verdere problemen kan voortzetten.

Op acht oktober werd de wedstrijd tussen Utrecht en Geleen gestaakt. Door een overdaad aan straffen was de wedstrijd pas net aan de derde periode begonnen toen deze moest worden afgeblazen. De stand op het scorebord, 1-6 voor Geleen, werd tot de eindstand gemaakt.

Een week later beschikte Utrecht over onvoldoende spelers om de wedstrijd tegen Nijmegen te spelen. De ploeg telde te veel blessures en schorsingen, terwijl andere leden van de selectie deelnamen aan een inline-kampioenschap. Deze wedstrijd werd omgezet in een reglementaire 5-0 zege voor Nijmegen.

De Competitiecommissie had de mogelijkheid een boete of puntenaftrek op te leggen aan Utrecht.