Leuven moest het doen zonder een flink aantal spelers. Door blessures en ziekte waren Eric Springer, Scott Wamsganz, Mickey Evers, Dries Blockx, Lukas Tambeur en Jeffie Versin niet aanwezig. Leuven nam met sommige spelers geen risico met het oog op de laatste wedstrijd tegen Zoetermeer. Ook Oscar Delbrissine ontbrak nadat hij afgelopen weekeinde een hersenschudding opliep na een checking to the head van Tobias Kathan.

Hijs stond binnen tien minuten al met 0-3 voor door goals van Donny van Musscher, Jay de Ruiter en Raymond van der Schuit. In het tweede gedeelte van de periode kwam Chiefs nog knap terug tot 2-3 met goals van Nathan Compere en Boris Kolyasnikov.

In de tweede periode liep Hijs toch weer uit. De gebroeders van Bentem gaven Hijs een comfortable 2-5 voorsprong. Hijs liet die voorsprong ook niet meer glippen en liep in de slotperiode uit naar 3-7.

Daarmee blijft Leuven op de achtste plek met een punt voorsprong op Eindhoven en is Amsterdam zeker van een plek in de play-offs. Leuven en Eindhoven spelen komend weekeinde hun laatste wedstrijd. Chiefs speelt thuis tegen Zoetermeer en Eindhoven reist af naar Amsterdam. Phantoms is ook nog in de race en staat vier punten achter Leuven, Antwerpen heeft nog wel drie wedstrijden te spelen uit tegen Nijmegen en Tilburg en thuis tegen Geleen.

Archieffoto: Marco Spelten (actiefotografie.nl)