Eaters vs Trappers 271211

28 december 201108:21

Geleen blijft ongeslagen

Geleen Eaters handhaaft de ongeslagen status in de North Sea Cup met een ruime 5-1 overwinning op Tilburg Trappers. Akim Ramoul had twee goals. Turnhout heeft genoeg aan een sterke derde periode om Leuven de baas te zijn, met drie shorthanded goals voor Mike Baslyk.

De kerstmaaltijden zijn nog amper verteerd of de ijshockeyers in de North Sea Cup kunnen weer aan de slag. Op derde kerstdag mocht Tilburg Trappers weer op bezoek in Geleen voor een rematch van de halve finale van de beker. Toen moesten toeschouwers ruim zestig minuten wachten op een doelpunt in een tactisch schaakspel en kwam Tilburg uiteindelijk als winnaar van het ijs. In een bomvol Glanerbrook behaalde Eaters deze keer een verdiende 5-1 overwinning.

Het was een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was met enkele fraaie goals. Geleen greep met drie goals in vijf minuten in de tweede periode het initiatief definitief naar zich toe, nadat het team van Chris Eimers al in de eerste periode via goals van Shawn Collymore en Akim Ramoul was uitgelopen naar een 2-0 voorsprong. Vroeg in de tweede periode deed Pippo Limnell echter wat terug namens Tilburg om de spanning in de wedstrijd te houden.

Het was David Burgess die voor Eaters de serie van drie goals op rij pende na voorbereidend werk van Lars van Sloun en Ian McDonald. Direct na deze goal moesten Robbert Maas en Pippo Limnell beiden twee minuten gaan brommen. Met twee man meer op het ijs wist Akim Ramoul de marge te vergroten naar drie. Daarop kreeg Tilburg de kans om met een man meer op het ijs toe te slaan. In plaats daarvan scoorde Ian McDonald shorthanded om de ontmoeting in het slot te gooien.

In de slotfase kregen Raphael Joly en Akim Ramoul het nog met elkaar aan de stok, maar goals vielen er niet meer. Daardoor is Eaters met 18 punten uit zes wedstrijden de fiere koploper in de North Sea Cup. Bekerfinalist Trappers staat voorlopig op een gedeelde vierde plaats. Beide teams kunnen nog niet aan de oliebollen, vrijdag ontvangt Tilburg in eigen huis Friesland Flyers, terwijl Geleen nog op bezoek gaat in Herentals.

Turnhout White Caps scoorde dinsdagavond vijf keer in de derde periode om de wedstrijd in Leuven met 5-2 te winnen. Opvallendste prestatie waren de drie goals van Belgisch-Canadees Mike Baslyk, vooral omdat ze alledrie werden gescoord in een shorthanded situatie. Twee van de goals vielen in de slotminuut in het lege net. Alleen de treffer van Tommy Lange, die uiteindelijk de game-winning goal bleek, voorkwam dat het ook nog een loepzuivere hattrick was voor Baslyk.

Leuven kwam tot twee keer toe op voorsprong in de wedstrijd. Eerst in de tweede periode via Jordan Paulus, vervolgens na de gelijkmaker van Tommy Lange via David Norström in de slotperiode. De drie goals van Baslyk en de tweede van Lange zorgden er echter voor dat Turnhout er met de punten vandoor ging. Voor beide teams wacht nu een langere pauze in de NSC. Leuven hoeft pas op vrijdag 6 januari weer aan te treden, in Den Haag, terwijl Turnhout zelfs nog een dag extra rust heeft. Op 7 januari komt Geleen op bezoek.