Eaters vs flyers celebrate 181112

4 september 201408:20

Door Joep Meijsen

Geleen blijft wel op hoogste niveau

De Eredivisie bestaat vooralsnog uit vijf clubs, zo lijkt het. Geleen meldde woensdagavond laat dat de club de benodigde gelden binnen heeft op op een verantwoorde wijze te beginnen aan het nieuwe seizoen.

Op woensdagavond bereikte het bestuur van Eaters een overeenkomst met Hair Science Institute als nieuwe shirtsponsor. Dit bedrijf, met bekende Nederlanders als Gerard Joling, Wesley Sneijder en Bridget Maasland als klant, staat komend seizoen op beide kanten van het shirt van de Limburgse Eredivisionist.

Volgens interim-voorzitter Ed Frieser is er sprake van 'een derde Houdini-act binnen een jaar'. Tijdens de crisis van de afgelopen twee weken is de club gewoon doorgegaan met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De selectie is inmiddels aan het trainen en de club speelt op 14 september zijn eerste oefenwedstrijd, uit bij buurman Luik.

Vanavond komen de voorzitters uit de Eredivisie bijeen om te praten over de ontstane situatie door het terugtrekken van Dordrecht uit de competitie en zal worden gesproken over de opzet van het seizoen nu er nog slechts vijf clubs over zijn.