1932 1352

10 maart 201920:27

Geleen dwingt in slotfase derde duel af

Geleen Eaters scoorde vier keer in de laatste drie minuten van de wedstrijd in Nijmegen om op onwaarschijnlijke wijze een derde duel af te dwingen in de serie. Komende dinsdag staan beide teams in Geleen tegenover elkaar voor de beslissende ontmoeting.

Ahoud Devils Nijmegen leek zondagavond voor ruim elfhonderd toeschouwers in eigen stadion in sneltreinvaart op weg naar de halve finales van de play-offs. Nick de Jong had twee goals in een 5-3 voorsprong met nog minder dan drie minuten te spelen. Na de zege van vrijdag in Glanerbrook was dat voor de kersverse landskampioen voldoende voor een plek in de halve finale om de titel in de Beneliga.

Op 57.09 minuten was het Nick Verschuren die met Matthew Beer een twee op een uitspeelde voor de aansluitingstreffer. Eaters na niet veel later de time-out en haalde goalie Rowan Delil naar de kant. Microz Eaters Geleen won de belangrijke face-off in het aanvalsvak en Vadim Gyesbreghs haalde de trekker over voor de gelijkmaker.

Nog een halve minuut later was het Tom Marx die door Yan Turcotte werd weggestuurd in een counter en de puck wist binnen te schieten, ineens stond Geleen op voorsprong in het Triavium. Nu was het de beurt aan Devils om de goalie van het ijs te halen, maar lat leverde negen seconden voor tijd alleen nog een goal van Marx op om de eindstand op 5-7 te bepalen.

Daarmee kwam een einde aan een buitengewoon enerverend duel. Zoals zo vaak in de Beneliga een wedstrijd met fouten, veel goals en een spectaculair scoreverloop. Het was ook een wedstrijd die Nijmegen onder controle leek te hebben. In de eerste tien minuten was het twee keer Nick de Jong die Nijmegen, bezig aan zijn derde wedstrijd in vijf dagen, op voorsprong zette. Yan Turcotte zorgde er met een schot vanaf de zijkant voor dat de spanning in het duel bleef.

1932 1137

Devils loopt verder uit

Nijmegen liep daarna in de tweede periode verder uit. Op de powerplay zette Devils de tegenstander met de rug tegen de muur en bleef rondspelen tot het moment dat Branden Eden de puck voorlangs kon spelen en Levi Houkes de schijf alleen maar in het net hoefde te duwen.

Devils had het meeste puckbezit en liep na 33 minuten nog verder uit. Een schot vanaf de zijkant van Marcel Kars viel binnen voor de 4-1. Met twee goals in anderhalve minuut kwam Geleen echter toch weer terug tot op een goal. Eerst viel de puck wat gelukkig voor de stick van Thom Smits en daarna viel een schot van Lars van Sloun pardoes binnen.

In de slotperiode lukte het Eaters daarna lange tijd niet om een vuist te maken. De enige treffer voor de slotfase viel dertien minuten voor tijd toen Jeffrey Melissant de puck in de bovenhoek mikte voor de 5-3 en Nijmegen had kanssen om die voorsprong nog verder uit te bouwen, al moest ook Deniz Mollen nog een paar keer ingrijpen.

En toen braken de laatste drie minuten van de wedstrijd aan.