Eaters vs grizzlies 310110

1 februari 201000:00

Geleen en Eindhoven winnen

Geleen had de slotfase nodig om een taai Groningen af te schudden, terwijl Eindhoven Kemphanen in de tweede periode ruim afstand nam op weg naar een overwinning tegen Amsterdam.

Geleen Eaters - Groningen Grizzlies
Voor zowel Geleen als Groningen waren het tumultueuze weken. De eerste club won de beker en kwam vervolgens in een bestuurscrisis terecht, het andere team dreigde voor gesloten deuren van de ijsbaan te komen. Dat laatste is gelukkig intussen van de baan en Grizzlies werkt met veel enthousiasme richting een nieuw seizoen.

Daarbij zou het helpen als er op het ijs wat meer punten zouden worden gehaald. Tegen Geleen scheelde het niet veel, maar kwam de ploeg van coach Yashin uiteindelijk in de slotfase toch tekort tegen Eaters. De ontmoeting begon spectaculair voor de Groningers. Na minder dan drie minuten spelen stond de nummer laatst van de eredivisie met 2-0 voor dankzij goals van Peter Cartwright en ex-Eater Chad Euverman.

Geleen kwam gedurende de periode via Brent Gauvreau en Joey Wilson terug tot 2-2. Wie echter dacht dat dit het begin zou zijn van een ruime overwinning, die kwam bedrogen uit. Groningen toonde zich taai in het verzet, daarbij geholpen door een goed keepende Wyatt Russell. Bij Geleen kreeg William den Ridder de start.

Halverwege de wedstrijd greep Groningen gewoon brutaalweg nog een keer het initiatief en weer was het Euverman, niet opgenomen in de Oranjeselectie voor de wedstrijd tegen de all-stars, die tot scoren kwam. De hoop op een stunt of in ieder geval een punt bleef lang in stand voor Grizzlies. Een powerplaytreffer van David Burgess en een shorthanded game-winner van Joey Wilson vijf minuten voor het eindsignaal maakte een einde aan die illusie.

Eindhoven Kemphanen - Amstel Tijgers
Bob Teunissen en Ivy van den Heuvel hadden ieder twee goals in de 5-1 overwinning van Eindhoven op Amstel Tijgers.

Het duurde tot in de tweede periode voor de slechts tweehonderd toeschouwers in Eindhoven de eerste goal te zien kregen. Het was captain Bob Teunissen die na zes minuten als eerste zijn voormalige Nijmeegse teamgenoot Casper Swart wist te kloppen. Zeven minuten later wist Ivy van den Heuvel op de powerplay de voorsprong te verdubbelen.

Kort voor het tweede rustsignaal scoorde Amsterdam tegen. Francis Walker scoorde op de tweede powerplay van de wedstrijd voor de voormalige landskampioen uit de hoofdstad. Het betekende tevens het einde van de hoop op een shutout van de verder prima keepende Yordan van Hoegee, die de start kreeg van coach Leo van den Thillart. Bob Teunissen herstelde een minuut later de marge weer.

In de slotperiode breidde de thuisploeg de voorsprong verder uit via goals van Ivy van den Heuvel en Andrew Schrembri.