Eaters glanerbrook inside warmingup 1112

26 september 201416:48

Door Joep Meijsen

Geleen haalt vervanger voor Vangog

Limburg Eaters heeft de 26-jarige center Adam Hartley gecontracteerd. De voormalige forward van de Peoria Rivermen vervangt Nick Vangog, die vanwege een blessure geen contract krijgt aangeboden in Limburg.

euwkomer Hartley speelde vorig jaar voor Peoria in de lagere profliga SPHL, waar hij in 55 wedstrijden tot acht goals en zeven assists kwam. Daarvoor speelde hij vier jaar op het hoogste universiteitsniveau in de VS voor Rochester Institute of Technology. Daar was hij in 150 wedstrijden goed voor 33 goals en 38 assists. Met zijn team won hij daar twee een AHA-kampioenschap.

Limburg Eaters beschikt nu over het maximale aantal van vijf buitenlanders voor het team. Eerder werden al Sami Heinonen, Ilan Cumberbirch, Pippo Limnell Finocchiaro en Mario Melleli gecontracteerd. 'Na helaas abrupt afscheid te hebben moeten nemen van Nic Vangog, staat het klokje voor de Eaters vervolgens niet stil. Wij zijn dan van mening dat wij dan ook op zeer korte termijn een meer dan respectabele vervanging hebben gevonden in de persoon van Adam Hartley', zegt coach Will Zwarthoed over de nieuwe aanwinst.