Flyers vs Trappers 140215

15 februari 201501:04

Door Joep Meijsen

Geleen schakelt Eindhoven uit

Geleen heeft zich als vierde team voor de play-offs geplaatst. De Limburgers wonnen op carnavalszaterdag met 8-4 van Herentals en kunnen zich gaan opmaken voor de halve finaleserie tegen Heerenveen, dat in eigen huis van Tilburg verloor.

Eaters had na het verlies van Eindhoven in Herentals vrijdag de zaken rond de play-offs weer helemaal in eigen hand en profiteerde daarvan door van datzelfde Herentals te winnen. Import-verdedigers Pippo Limnell Finocchiaro en Ilan Cumberbirch scoorden in de openingsperiode en tegen de tijd dat scheidsrechter Sterkens voor de tweede pauze floot was het al 6-2 in het voordeel van Eaters.

Vroeg in de tweede doorgang kwam Herenals via goals van Nick Prockow en Jordan Paulus nog wel even langszij, maar Jeffrey Mens (2), Kay Gielen en Lars van Sloun zorgden ervoor dat Geleen de periode alsnog naar zich toetrok. In de slotperiode nam Akim Ramoul nog twee goals voor zijn rekening en wisten Bryan Kolodziejczyk en Tyler Melancon het net nog te vinden namens Herentals. Die ploeg mag zich gaan opmaken voor de serie tegen Tilburg en Geleen krijgt minimaal nog twee keer bezoek van Heerenveen.

In het onderlinge duel tussen Heerenveen en Tilburg deelde laatstgenoemde nog een tikje uit aan de rivaal voor dit seizoen, 2-5. Na een doelpuntloze openingsperiode scoorde Trappers drie keer in de tweede periode via Brad Snetsingen, Maarten Brekelmans en Peter van Biezen. In de openingsfase van de slotperiode gaven Levi Houkes en Tony Demelinne de 1625 toeschouwers nog hoop, maar via goals van Bjorn Willemse en Maarten Brekelmans in het lege net was het Tilburg dat met het beste gevoel de play-offs ingaat.