Eaters timmons opkomst 0809

21 november 200800:00

Door [email protected]

Geleen stuurt Timmons weg

Geleen Eaters heeft met onmiddelijke ingang afscheid genomen van forward KC Timmons. De club verwijt de ervaren Canadees een slechte instelling en gebrekkige motivatie.

Timmons kwam met een indrukwekkende CV naar Geleen. De afgelopen twee seizoenen speelde hij op het hoogste niveau in Groot Brittanië, terwijl hij daarvoor ruime ervaring opdeed in de American Hockey League en ECHL. In die liga's stond hij bekend als een defensieve specialist, die ingezet wordt om de toplijn van de tegenstander af te stoppen.

Geleen had in augustus nog hoge verwachtingen over de komst van Timmons. In het persbericht noemde de club hem 'Ă©Ă©n van de meest getalenteerde spelers die Eaters ooit in de gelederen heeft gehad'. Coach Uli Egen is echter niet te spreken over de instelling van zijn forward. Volgens de club liggen de visies over professionaliteit tussen speler en coach te ver uit elkaar om nog langer samen te kunnen werken.

In 11 wedstrijden tekende Timmons voor vier doelpunten en vier asssists. Eaters staat in de bekercompetitie momenteel vijfde, met zeven punten achterstand op de vierde plaats. De bovenste vier teams in de competitie gaan deelnemen aan de halve finales om de beker. Geleen heeft nog vijf wedstrijden te spelen in de bekerronde, waarvan twee tegen regerend kampioen Tilburg Trappers.

Of er gezocht wordt naar een vervanger voor Timmons is niet bekend. Geleen trok afgelopen week nog forward Lance Herauf aan. Die werd echter aangekondigd als vervanger voor Kevin Saville en Jared Wiseman.