Eaters logo nieuw 465x310

14 mei 201515:43

Door Joep Meijsen

Geleen trekt Zweedse coach aan

Geleen Eaters heeft de 51-jarige Zweedse coach Christer Dreberg aangetrokken. Hij gaat zowel het eerste team trainen als zich bezighouden met de jeugdopleiding in Geleen.

Dreberg werkte jarenlang in eigen land met zowel jeugdteams als senioren bij teams als V√§xj√∂ Lakers en Kallinge/Ronneby. Daarnaast was hij werkzaam bij Comet Halden in Noorwegen en hSC Csikszereda in Roemeni√ę. Het aantrekken van de nieuwe coach past in het beleid van Eaters om qua spelers grotendeels zelfvoorzienend te worden en met weinig tot geen spelers van buiten de nieuwe Eredivisie in te gaan.

Eaters heeft voor het komende seizoen een nieuwe technische commissie samengesteld. Hierin zit onder meer de voorganger van Dreberg, Wil Zwarthoed, die Eaters afgelopen jaar onder zijn hoede had. De andere leden zijn Paul Tummers en Lex Eckhardt. Laatstgenoemde neemt namens het jeugdbestuur plaats in de commissie. Eaters begint deze week met de gesprekken met sponsoren en spelers om het plaatje voor komend seizoen verder rond te maken.

Voor wat betreft de nieuwe Eredivisie. De eerder genoemde datum voor overeenstemming over de nieuwe opzet, 30 april, is door de betrokken partijen niet gehaald. Over verschillende onderwerpen bestaat tussen de deelnemers nog geen overeenstemming. De komende dagen wordt er verdere progressie verwacht.