Eaters ramoul celeb home 1213

26 januari 201323:07

Geleen vloert koploper Den Haag

Hijs Den Haag verspeelde kostbare punten in de uitwedstrijd tegen Eaters Geleen. Dankzij twee late goals won Geleen met 3-2. Eindhoven Kemphanen won simpel thuis met 5-1 van Friesland Flyers.

Eaters Geleen – Hijs Den Haag

Beide ploegen ontmoetten elkaar zaterdagavond voor de laatste keer in de reguliere competitie. Voor koploper Den Haag is Geleen dit seizoen een lastige tegenstander. Eaters won al tweemaal dit seizoen van Den Haag, vorige week was Geleen nog te sterk in De Uithof.

De bezoekers uit de Hofstad begonnen beter aan de wedstrijd en namen na twaalf minuten de leiding. Brandon Campos scoorde op aangeven van Eddie Delgrosso. Dankzij een sterke Sami Heinonen bleef de schade voor Geleen beperkt tot Ă©Ă©n doelpunt in de eerste periode.

Na de pauze kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Na tien minuten spelen zette Mitch Bruijsten Geleen op gelijke hoogte. Toch ging Den Haag de laatste periode in met een voorsprong. Raphael Joly zorgde voor de belangrijke 1-2 in de 38e minuut.

In de derde periode kreeg Geleen meteen aan het begin al een powerplay. Dat overtal leverde niks op voor de thuisploeg. Halverwege de periode kreeg Geleen zelfs een powerplay met twee man meer. Binnen zes seconden mochten zowel Ayron Mikkelsen als Jordy van Oorschot richting de strafbank. Maar ook met twee spelers meer op het ijs kon Geleen niet tot scoren komen. Daarmee leek Den Haag op weg naar drie punten.

Twee minuten voor tijd ging het mis voor Den Haag. Eerst scoorde Tomo Hafner de gelijkmaker vanaf de blauwe lijn. Achttien seconden later viel de game-winning goal. Akim Ramoul was het goudhaantje voor Geleen.

Door de nederlaag staat Den Haag nog wel op de eerste plek. De voorsprong op Tilburg bedraagt Ă©Ă©n punt, maar de Tilburgers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Voor Geleen blijft de kans levensgroot dat de ploeg het seizoen als nummer vier zal eindigen. Ondanks de overwinning bedraagt het gat met Friesland nog altijd 14 punten. De Limburgers hebben nog wel een wedstrijd tegoed ten opzichte van Flyers.

Eindhoven Kemphanen – Friesland Flyers

Ook Friesland en Eindhoven stonden voor de laatste keer tegenover elkaar dit seizoen. Den Haag en Geleen kunnen elkaar nog treffen in de play-offs. Die kans bestaat niet tussen deze ploegen want de positie van Eindhoven zal niet leiden tot een plek in de play-offs.

De spelers van Friesland Flyers leverden een slechte prestatie in de Lichtstad. Gisteren ontsnapte Friesland aan een nederlaag tegen Herentals. In Eindhoven werd het slechte spel direct afgestraft door Kemphanen. Na twintig minuten ijshockey keek de ploeg van coach Chris Eimers al tegen een 5-0 achterstand aan. Eindhoven profiteerde optimaal van de slechte start van de Friezen. Voor Eindhoven wisten vijf verschillende spelers te scoren: Pippo Limnell, Gregg Collins, Tom Marx, Sean Muncy en Marc Donders.

Daarmee kon de rest van de wedstrijd schriftelijk worden afgedaan. In de tweede periode redde Sander Dijkstra de eer voor Flyers door de 5-1 te scoren. De laatste periode leverde niets op behalve straffen.