Bekerfinale stadion eindhoven

20 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Geleen wint de beker

Eaters Geleen heeft voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de beker gewonnen. Een goal op de zoemer besliste een ontmoeting die in de derde periode tot leven kwam. Mike Forgie scoorde de beslissende goal.

Bekijk de wedstrijd live via het web >>>

De eerste periode in de bekerfinale was duidelijk voor Geleen. De ploeg van Mike Pellegrims kreeg verschillende grote kansen en was ook de enige die wist te scoren. Lars van Sloun stond op de powerplay op de juiste plek om in een scrimmage binnen te tikken.

Die treffer viel na zeven minuten spelen. Geleen kreeg daarna ook volop kansen, vooral tijdens een langdurige powerplay met vijf tegen drie. De stand na twintig minuten is 1-0 voor Geleen.

De tweede periode is voorbij. Geleen heeft de wedstrijd stevig in handen met een 2-0 voorsprong. Die tweede goal viel al vroeg in de periode toen Brent Gauvreau het solo ging proberen en met een hard schot raak schoot. Het was verder een periode met veel straffen, waarbij vooral Den Haag op de powerplay de kans kreeg iets terug te doen in de wedstrijd. Sami Heinonen was echter op zijn plek.

Den Haag komt na vijf minuten in de derde periode terug in de wedstrijd via een goal van Marcel Bruinsma. Eindelijk converteert Den Haag een powerplaykans. Daarna het eerste opstootje van de wedstrijd met straffen aan beide kanten.

Eaters mist de kans bij vijf op drie om de voorsprong weer te vergroten en krijgt bij de volgende powerplay tegen het deksel op de neus. De gelijkmaker van goudhaantje Matt Korthuis. Het ligt weer open.

In de slotseconde was het een pass voorlangs van Mike Forgie die Geleen uiteindelijk toch de beker bezorgde. Een sensationele ontknoping. Den Haag claimde dat de goal buiten de reguliere speeltijd viel, maar hij telt wel. Geleen wint voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de nationale beker.

Straks het uitgebreide wedstrijdverslag en reacties van betrokkenen.