Eaters vs Devils 260110

26 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Geleen wint ondanks gedoe

Organisatorisch rommelt het in Geleen, maar op het ijs blijven de resultaten komen. Eaters won de inhaalwedstrijd tegen Nijmegen in overtime, nadat in de derde periode een achterstand van twee goals was weggewerkt.

Het grote boek van het Geleense ijshockey bevat al de nodige tumultueuze hoofdstukken, maar daar kan deze week weer een flink hoofdstuk aan worden toegevoegd. Eerst was er de enorme vreugde van de bekerwinst in de finale tegen Den Haag. De explosie van geluk op de tribunes en het ijs na het winnen van de tweede hoofdprijs in de clubgeschiedenis.

In de Eindhovense hal gonste het toen al van de geruchten dat er vanuit Duitsland serieuze interesse was voor coach Mike Pellegrims. Afgelopen weekeinde leidde dat tot nerveuze besprekingen over contractverlenging, waarbij de lezingen van de beide partijen uiteen lopen. Volgens de coach kwam de club niet op tijd met een aanbieding, volgens de club was de coach niet serieus geïnteresseerd in verleniging, ondanks een aanbieding.

Gevolg was in ieder geval dat Pellegrims in Wolfsburg tekende, dat teammanager Huub Notten liet weten aan het eind van het seizoen te stoppen en dat vandaag per direct voorzitter Raymond Wintraecken zijn functie neerlegt.

Wintraeken op de eigen website: ‘We hadden als bestuur mijn opvolging uiteraard ook op de prioriteitenlijst staan, want iemand moet de kar trekken. Ik heb het 4 jaar met plezier gedaan, maar kan niet verder toneelspelen richting teammanagement. Dat is niet aan mij besteed. Daarom stap ik per direct op.'

Ondertussen moest het eerste team van Geleen gewoon een midweekse wedstrijd spelen tegen koploper Nijmegen. Een dubbelslag van Marco Postma in de derde periode leek de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Nijmegen, maar twee goals in de laatste tien minuten brachten Eaters de overtime, waarin Ziga Svete het bonuspunt veiligstelde voor zijn ploeg.

Daarmee blijft het op het ijs dus gewoon goed gaan met de kersverse bekerwinnaar. Inclusief de finale zelf zit Geleen op een reeks van vier zeges op rij. Beide ploegen hielden elkaar tot de derde periode goed in evenwicht, waarbij in de eerste periode Joey Wilson en Nick de Jong treffers uitwisselden en in de tweede periode Brad Smulders en Erik Tummers.

In de slotperiode dus de twee goals van Postma, gevolgd door goals van Lars van Sloun en Brent Gauvreau. Jason Baclig had drie assists in de wedstrijd .Voor Nijmegen was het de tweede nederlaag na die serie van vijftien overwinningen. Daardoor begint de voorsprong aan de kop van de ranglijst wat te slinken. Komend weekeinde staan cruciale wedstrijden tegen Den Haag en Tilburg op het programma.

De Tuesday Round-up verschuift voor de tweede keer op rij naar een andere dag.