Eaters celebrate away goal 1112

3 februari 201208:02

Door Joep Meijsen

Gemeente redt Eaters met noodkrediet

Geleen Eaters krijgt een noodkrediet van dertigduizend euro van de gemeente Sittard-Geleen om het seizoen goed af te kunnen maken. De totale steun van de gemeente zal waarschijnlijk worden omgezet in een gift van 55.000 euro.

Dat meldt dagblad De Limburger vanmorgen. De club dreigde de hal en de spelerssalarissen niet meer te kunnen betalen, waarna de fractievoorzitters besloten tot het krediet tot het moment dat de gemeenteraad in maart over de zaak kan overleggen. Eaters kampt met een tekort van 126.000 euro uit het verleden en kampt met niet betalende sponsoren. Deze week werd de zaak echter accuut, waardoor de noodsteun nodig werd.

Eaters kan hierdoor in ieder geval voorlopig doorspelen. Het college van de gemeente Sittard-Geleen vindt de steun acceptabel vanwege de grote publicitaire waarde van Eaters voor de regio. In ruil voor het noodkrediet krijgt de gemeente echter wel een voortdurend inzicht in de kasstroom van de stichting en de afbouw van de schuld, zo schrijft De Limburger. De gemeenteraad besluit op 15 maart definitief over de steun.

Eaters was al vanaf november in gesprek met de gemeente over steun. Geleen is niet de enige stad waar het ijshockey met problemen kampt. Heerenveen maakte twee weken geleden al bekend het financieel moeilijk te hebben en dreigde de imports naar huis te sturen. Na acties konden de meeste buitenlandse spelers toch blijven. Afgelopen zomer haakte Nijmegen af uit de eredivisie en ging de stichting achter Tilburg Trappers failliet.