29028170 2033425446672167 3991259614355128320 o

11 maart 201820:29

GIJS op voorsprong in finale, Ice Angels kampioen bij vrouwen

In de Eerste Divisie heeft GIJS Groningen de eerste finalewedstrijd gewonnen van Flyers Toekomstteam. In de vrouwencompetitie legde Ice Angels Geleen beslag op het kampioenschap.

GIJS Groningen - Flyers Toekomstteam

Kardinge was zaterdagavond volledig uitverkocht. Dankzij extra plaatsen waren er 1100 mensen aanwezig bij de eerste finalewedstrijd in de Eerste Divisie. De thuisploeg kwam in de vijfde minuut op voorsprong dankzij een goal van Kenneth Keijzer. In dezelfde minuut bracht Zahir Hup Heerenveen op gelijke hoogte.

Keijzer scoorde in de twaalfde minuut zijn tweede van de avond. Vier minuten later stond GIJS al op 4-1 door goals van Joop Uchtman en Sebastiaan Snijder.

Flyers kwam in de tweede periode nog terug tot twee goals achterstand mede dankzij het tweede doelpunt van Hup. Groningen sloot de periode alsnog af met een voorsprong van drie goals. Onder andere de derde goal van Keijzer zorgde voor een 7-4 tussenstand.

In de derde periode liep Groningen verder uit naar 10-4. Ook routinier Danny Kerstholt voltooide zijn hattrick. Volgende week zaterdag is de tweede wedstrijd in Thialf.

Ice Angels Geleen kampioen

In de vrouwencompetitie pakte Ice Angels Geleen dit weekeinde de titel door zowel GIJS Racoons als het vrouwenteam van UNIS Flyers te verslaan. Daarmee won de ploeg uit Geleen alle acht wedstrijden in de competitie.

Zaterdag won Geleen eerst met 2-4 in Groningen. Oud-international Myrthe Martens scoorde tweemaal en ook de pas 10-jarige Gaby Majolee kwam tot scoren. Zondag viel de beslissing in de wedstrijd tegen de nummer twee Heerenveen. Ook deze wedstrijd won Ice Angels Geleen met 2-4.