15 januari 200700:00

Goed weekend voor Utrecht

Utrecht Dragons heeft uitstekende zaken gedaan dit weekend. Zelf won het thuis van Zoetermeer met 8-4 en ook in Tilburg werd met 1-4 gewonnen. Daarnaast ging concurrent Tilburg ook onderuit in de uitwedstrijd tegen Dordrecht Lions.

Utrecht Dragons won zaterdagavond vrij gemakkelijk van Zoetermeer Panters. Zoetermeer kon Utrecht aardig bijhouden maar miste echte afmakers. Zoetermeer miste Robert van Yperen, Michel van der Spek en de Amerikaanse topscorer Craig Deboice. Utrecht deed het zonder routinier Johnny Larsson maar zijn werk werd uitstekend overgenomen door Clinton Voorn. De lange aanvaller wist maar tweemaal te scoren waaronder een prachtige solo door de Zoetermeerse verdediging.

Het meest opmerkelijk feitje van de wedstrijd was de scheidsrechter. Martin de Wilde werd eerder dit seizoen nog ontslagen als coach van koploper Groningen, maar is nu aan de slag gegaan als scheidsrechter.

Utrecht kon pas in de derde periode definitief afstand nemen van Zoetermeer. Jeroen Admiraal bracht in de 43e minuut het verschil terug tot Ă©Ă©n goal maar goals van Robert van Laarhoven, Michal Rybar en Clinton Voorn beslisten de wedstrijd.

Een dag later won Utrecht vrij eenvoudig in Tilburg. Beide teams lijken uit te maken wie er als tweede zal eindigen achter de ongenaakbare koploper Groningen Grizzlies. Utrecht nam in de eerste periode al een voorschot op de zege. Door goals van Maarten de Groot en het jonge talent Elroy Broos leidde de ploeg van Frank Versteeg met 0-2 na de eerste periode.

Routinier Kees Slagmolen vergrootte de voorsprong door in de 25e minuut te scoren tijdens een powerplay. Halverwege de derde periode wist Angelo van Hulten de eerste goal voor Tilburg Trappers op het bord te brengen maar verder kwamen de Brabanders niet. Jimmy Smit mocht in de laatste minuut met een empty netter de eindstand op 1-4 bepalen.

Dordrecht Lions

Dordrecht kende een prima start van het weekend. Zaterdagavond wonnen de Lions thuis met 6-4 van Tilburg Trappers. De grote man aan Dordste zijde was Robin Hageman die driemaal het net wist te vinden. Dordrecht verspeelde net als vorige week nog een riante voorsprong maar het werd de Lions dit keer niet noodlottig. Tilburg maakte aan het begin van de derde periode een 4-1 achterstand goed maar dankzij goals van Robin Hageman en Don Galjaard greep Dordrecht alsnog de zege.

Op zondag moest Dordrecht wel hun meerdere erkennen in Groningen. De lastige uitwedstrijd ging kansloos met 12-0 verloren. Matt Tremblay scoorde vier goals terwijl Juha Kaari en Garrett Vaslet beide drie maal trefzeker waren.

Eindhoven IJsbrekers

Eindhoven kon geen vervolg geven aan de zege van vorige week op Dordrecht Lions. Vrijdagavond ging Eindhoven nipt onderuit in Zoetermeer. De Panters wisten met 4-3 de ploeg uit de Lichtstad te verslaan.

Zaterdagavond verloor Eindhoven thuis met 2-7 van Groningen Grizzlies. Jeffrey Mens en Erwin Ophelders scoorden de goals aan Eindhovense zijde. Juha Kaari en Garrett Vaslet scoorden ieder tweemaal voor Groningen.