Oranje haalde de titel binnen onder extreme weersomstandigheden met temperaturen rond de -20 graden.  In de finale versloeg Nederland de Japanse ploeg met 3-2. Alexander Cras (spelend in Noorwegen) scoorde tweemaal en Remo Speijers was goed voor het derde doelpunt.

Nederland won in de groepsfase van China (7-1), Slowakije (7-0) en Somalië (9-0). In de kwartfinale volgde Oekraïne (4-1) en in de halve finale was Nederland te sterk voor Estland (8-4).

Het Nederlands bandyteam kent een aantal spelers die ook op het hoogste niveau ijshockey hebben gespeeld in Nederland zoals Twan Hengst, Remo Speijers en Thomas Jeukens. Voormalig ijshockeyinternational Nick Verbruggen is de captain van het team dat in China het goud behaalde. Verbruggen speelde voor Eindhoven en Nijmegen en is momenteel ook als linesmen actief in de Beneliga.

Door de winst zal Nederland volgend jaar uitkomen op het A-WK met alle grote landen zoals Rusland en Zweden. Maandag werden de spelers van Nederland feestelijk gehuldigd in het Nijmeegse Triavium.

Foto's: website Nederlandse Bandybond