Hyc vs trappers 080112

8 januari 201222:35

Groeiende duiding in stand NSC

De zegereeks van Geleen Eaters in de North Sea Cup werd zondag uitgebouwd naar tien door de overwinning in eigen huis tegen Heerenveen. Ook Tilburg pakte zondag de volle buit. In Herentals werd met 7-2 gewonnen. Raphael Joly scoorde voor Tilburg vijf van de zeven goals. Kemphanen haalde met 14-0 uit tegen Turnhout.

Daarmee ontstaat langzamerhand een verdeling in de North Sea Cup. Het lijkt erop dat Geleen en Den Haag onderling de strijd om de bovenste twee plaatsen gaan beslissen en daarmee dus ook de finale om de NSC gaan spelen, dat Tilburg en Eindhoven om de derde plaats gaan strijden, dat Heerenveen als vijfde gaat eindigen en Amsterdam als nummer zes de tussenronde ingaat.

Natuurlijk kan er in de resterende zes of zeven wedstrijden nog van alles veranderen. Heel erg belangrijk is de rangschikking natuurlijk ook niet, een paar stuntjes in de tussenronde en iedereen maakt weer volop kans op de finale om het landskampioenschap.

Eindhoven had in eigen huis erg weinig moeite met Turnhout, voor wie twee wedstrijden in 24 uur gezien de magere bezetting wat te veel van het goede is. Net als een dag eerder tegen Geleen, slaagde de tegenstander erin al in de eerste periode een ruime voorsprong te nemen. Alleen duwde Eindhoven wel door en liep uit naar een forse overwinning.

Daarmee was het statistisch ook een feest in het met 375 toeschouwers gevulde ijsstadion in Eindhoven. Mario Mjelleli, Marcel Kars, Paul Vincent en Kevin Bruijsten wisten ieder drie goals voor hun rekening te nemen, waarbij dezelfde spelers ook nog de nodige assists op hun naam brachten. Ook Bob Teunissen (2), Emil Andersson wisten het net achter Tyler O'Brien te vinden.

Geleen blijft maar winnen in de North Sea Cup. De 6-2 zege op Heerenveen was de tiende overwinning op rij voor de manschappen van Chris Eimers. Opvallend genoeg was de eerste periode in de wedstrijd voor Heerenveen, dat spelend in shirts van Eaters, verschillende goede kansen kreeg en via Michael Nason zelfs de leiding pakten in de wedstrijd.

Die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas na 34 minuten was het Bob de Pont die met zijn derde goal van het seizoen de wedstrijd in evenwicht bracht. In de twee minuten daarna wisten ook Shawn Collymore en Dennis ten Bokkel de puck achter Martijn Oosterwijk te schieten, zodat Eaters razendsnel naar een goede voorsprong opliep.

Een opstootje vroeg in de derde periode zette de wedstrijd nog verder op scherp, maar goals van Michael Looby, Ian McDonald en Jeffrey Colleymore zorgden ervoor dat Eaters alleen maar verder uitliep. Een nieuw opstootje vormde de inleiding voor de 6-2 van de stick van Andrey Levitin, maar de Friezen konden toch met lege handen de bus naar huis in.

Raphael Joly was de grote man bij Tilburg Trappers in de wedstrijd tegen Herentals. De Nederlandse-Canadees, die vanaf volgend seizoen speelgerechtigd is voor Oranje, scoorde maar liefst vijf keer in de 7-2 overwinning voor Tilburg in Herentals. Hij scoorde de openingsgoal na en kwartier spelen, zag daarna dat ook Jeffrey Melissant en Peter van Biezen doel troffen, evenals Tyler Melancon namens Herentals. Daarna was het de beurt aan Joly om liefst vier keer op rij te scoren verdeeld over de laatste tien minuten van de tweede en de eerste tien van de derde periode.

Joep Vercammen scoorde in de slotfase nog voor Herentals, maar dat veranderde niets aan het resultaat van de wedstrijd.

Daarmee ontstaat even een periode van rust voor de clubs in de North Sea Cup. Deze week geen midweekse wedstrijden. Komende vrijdag wel meteen een druk programma met vier wedstrijden. Heerenveen ontvangt Turnhout, Den Haag krijgt Eaters op bezoek in de topper van de week, Tilburg krijgt Leuven op bezoek, terwijl Herentals mag afreizen naar Amsterdam.