10 januari 200700:00

Door Remco

Groningen blijft ongeslagen

Groningen Grizzlies blijft onaantastbaar dit seizoen in de Eerste Divisie. Ook de achtste wedstrijd in en tegen Utrecht werd met 5-7 gewonnen door Groningen. Zoetermeer Panters boekte een verrassende overwinning op het selectieteam van Tilburg Trappers.

Vierentwintig punten uit acht wedstrijden, zesenvijftig goals voor en slechts achttien goals tegen. Het zijn indrukwekkende cijfers die de Groningse overmacht perfect weergeven. Toch wist Utrecht Dragons de koploper het behoorlijk moeilijk te maken.

Grizzlies nam herhaaldelijk een voorsprong in deze doelpuntrijke ontmoeting maar Utrecht vocht telkens weer terug. Halverwege de derde periode leek Paul Kroon Groningen definitief naar de zege te brengen door de 3-5 te scoren. Echter nog geen zeventig seconden later stond Utrecht alweer op gelijke hoogte. Verdediger Maarten de Groot en Michal Rybar scoorden de Utrechtse goals.

Groningen wist uiteindelijk toch de overwinning te grijpen door goals van Jacco Borger en Garret Vaslet. De voorsprong van Groningen op achtervolgers Utrecht en Tilburg bedraagt nu negen punten.

Zoetermeer zorgde voor de grootste verrassing dit weekend door in Tilburg te winnen van het selectieteam van Tilburg Trappers. De jonge ploeg van player/coach Jeroen Admiraal doet het verrassend aardig dit seizoen in de Eerste Divisie. De club moest dit seizoen noodgedwongen beginnen met een uiterst jonge en onervaren selectie na het afscheid vorig seizoen van ervaren toppers als Manitas Demelinne, Bas de Haan en de gebroeders Kronenburg.

De terugkeer van import Craig DeBoice heeft in ieder geval een goede invloed op de resultaten van Zoetermeer. Vlak voor de winterstop wist Zoetermeer al bijna koploper Groningen te trakteren op een nederlaag. In Tilburg speelde Zoetermeer een uitstekende wedstrijd, toch kwamen de Panters in de eerste periode op achterstand door een shorthanded goal van Joep Andries.

De jonge Zoetermeerse verdediger Niels Leeuwenkamp bracht zijn ploeg in de tweede periode op gelijke hoogte. Dennis van der Bol zette na vier minuten in de derde periode zijn ploeg zelfs op voorsprong. Op deze goal had Tilburg nog een antwoord dankzij een powerplay goal van Robbert Marcelis. De goal van Craig DeBoice in de 59e minuut bleef echter onbeantwoord zodat Zoetermeer verrassend de drie punten mee naar huis nam.

Aan het einde van de wedstrijd was er het nodige duw- en trekwerk zodat referee Juri de Wit nog een behoorlijk aantal straffen moest uitdelen. De Tilburgse gebroeders van Hulten werden net als Jasper Kick van Zoetermeer getrakteerd op een game misconduct, terwijl Tilburger Michel van Schilt afscheid van deze wedstrijd nam met een match penalty.

Eindhoven won het duel der laagvliegers van de Eerste Divisie en behaalde daarmee de eerste punten van het seizoen. In en tegen Dordrecht werd een 2-0 achterstand omgezet naar een knappe 2-4 overwinning. Jeroen Beulink en Joop Visser brachten in de tweede periode Dordrecht op 2-0. De Eindhovense doelpunten van Ron Woudenberg, Chajim Bakker en de twee voormalige Eaters Jeffrey Mens en Willem Kneepkens brachten echter alsnog de overwinning voor de IJsbrekers. Voor Jeffrey Mens was het zijn eerste optreden in het shirt van Eindhoven. De IJsbrekers blijven ondanks de eerste winstpartij wel op de laatste plaats. De ploeg van coach Roger Provencher heeft nu nog Ă©Ă©n punt achterstand op Dordrecht.