6 maart 200700:00

Door Remco

Groningen op voorsprong

Groningen Grizzlies heeft de eerste wedstrijd van de finale van de Eerste Divisie winnend afgesloten. In het eigen Kardinge versloeg de regerend kampioen het selectieteam van Tilburg Trappers met 3-1. Juha Kaari en Matt Trembaly hadden beiden een goal en een assist.

Tilburg verspeelde de eerste finalewedstrijd door te vaak de strafbank op te zoeken. Het werd de Brabanders al in de openingsfase fataal. Binnen twee minuten vielen er straffen voor Stefan Mathijsen en Joep Andries. De Groningers namen gretig gebruik van dit dubbele overwicht en namen de leiding door een goal van Matt Tremblay. Voor de 24-jarige Canadees was het alweer zijn 25e goal sinds zijn terugkeer in november.

Aan het begin van de tweede periode verdubbelde Groningen de score. Met Dennis Donders op de strafbank, schoot de Finse aanvaller Juha Kaari met zijn 20e treffer van dit seizoen de Grizzlies naar een 2-0 voorsprong. Die voorsprong bleef lang in stand tot halverwege de derde periode. Vlak nadat Andreas Kraan met een misconduct was weggestuurd, kwamen ook de Groningers in de problemen door straffen. Duncan Rode en Juha Kaari mochten vlak na elkaar plaatsnemen in de strafbank zodat de bezoekers het mochten proberen met twee man meer op het ijs. Tilburg kon dan ook tijdens deze powerplay de aansluitingstreffer te produceren. Op aangeven van Jeffrey Melissant wist Dennis Donders de puck langs goalie Ruud van der Holst te schieten.

Het was alweer de tweede belangrijke treffer voor Dennis Donders tijdens deze play-offs. In de halve finale tegen Utrecht maakte de 20-jarige verdediger al de game-winning goal in de tweede wedstrijd. Ditmaal kon de goal van Donders echter geen resultaten opleveren voor de jonge Trappers. In de laatste minuut haalde coach Nick Rohde nog zijn goalie Ian Meierdres van het ijs maar ook dit mocht niet baten. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd schoot Nick Thiros de puck in het lege doel.

De tweede wedstrijd van de finale wordt op vrijdag 9 maart gespeeld in Tilburg. Als Tilburg deze wedstrijd winnend afsluit, dan zal de beslissende wedstrijd op zondag 11 maart plaatsvinden in Groningen.