Nijb logo

23 februari 201409:25

Door Joep Meijsen

Groningen wint titel in Eerste Divisie

Groningen Bears is in twee wedstrijden kampioen geworden van de Eerste Divisie. De ploeg van coach Henk Keijzer won beide finaleduels tegen Nijmegen Devils met 3-2.

In Nijmegen zagen vrijdagavond zo'n achthonderd toeschouwers hoe Kevin Kuiper zijn ploeg al vroeg op voorsprong bracht. Via goals van Harrie Verdonschot en Dave Stappershoef nam Devils het initiatief in de wedstrijd, alvorens Daan van Fessem voor de gelijkmaker zorgde. Terwijl de wedstrijd op overtime leek af te stevenen was het Kevin Keijzer die anderhalve minuut voor tijd een succesvolle counter afrondde voor de winnende goal.

Na al het gedoe over de regels tijdens de week werd nu weer gespeeld met doelsaldo als belangrijkste middel. Nijmegen moest de uitwedstrijd in Groningen met twee goals verschil winnen om alsnog de titel te pakken. Via goals van Wesley Hendriks en Harrie Verdonschot pakte Nijmegen in de openingsfase precies de noodzakelijke marge.

Via twee goals van Zahir Hup en een treffer van Sebastiaan Snijder pakte Groningen echter de winst in de wedstrijd en liet zich voor 1250 toeschouwers in Kardinge kronen tot kampioen van de Eerste Divisie.

Voor beide teams is het seizoen daarmee echter in principe nog niet ten einde. Samen met het tweede team van Den Haag hebben de ploegen zich geplaatst voor de Larry van Wierencup. Na het afhaken van Dordrecht Lions is het echter nog de vraag hoe dit deel van de competitie gespeeld gaat worden.