Flyers thialf fisheye 1112

12 mei 201609:53

Door Joep Meijsen

Grootse plannen met ijshockeyhal Thialf

De ijshockeyhal in Heerenveen wordt mogelijk voor tussen de drie en acht miljoen euro verbouwd tot een topsport- en evenementenlocatie.

dt Leeuwarder Courant. Volgens de krant rekenen de raad van commissarissen van Thialf op dit moment verschillende modellen door en worden er verkennende gesprekken gevoerd met aandeelhouders. Na de zomer moet de knoop worden doorgehakt.

In de operatie moet het dak van de hal drie meter omhoog worden getild, waardoor zaken als Davis Cup-tennis, kampioenschappen kunstschaatsen, shorttrack en topvolley- en basketbal mogelijk moeten worden. Daarbij wordt samengewerkt met de Amsterdam Arena om tot een optimale bezetting van de hal te komen.

Door de verbouwing moet de hal veel vaker bezet zijn, ook buiten de winter om. Later deze maand wordt er met de ijshockeyclub gesproken over de plannen. Op dit moment is een grootste verbouwing van de schaatshal in volle gang. Tijdens reguliere seizoenen is de ijshockeyhal bij grote schaatsevenementen veelal niet beschikbaar voor ijshockey. De provincie Friesland en de gemeente Heerenveen zijn aandeelhouders in de hal.