Microz Eaters Geleen 2019 Vadim Gyesbreghs

6 mei 201917:09

Door Joep Meijsen

Gyesbreghs blijft een Eater en wordt captain

Vadim Gyesbreghs speelt ook komend jaar in het shirt van Microz Eaters Geleen. De verdediger is ook de nieuwe captain van de Limburgse formatie.

Dat heeft Geleen vandaag bekendgemaakt. 'We hebben meerdere gesprekken met Vadim gevoerd waarin er wederzijds is gesproken over de verwachtingen en de doelstellingen voor komend seizoen, uiteindelijk hebben deze doelstellingen ervoor gezorgd dat Vadim zijn handtekening weer graag onder zijn contract heeft gezet. Vadim is een van de beste verdedigers in de liga die in principe in elk team inpasbaar is', zo wordt teammanager Peter Knops van Eaters geciteerd door de club.

Vadim Gyesbreghs begon zijn ijshockeyloopbaan bij Leuven. Na een periode in de Verenigde Staten keerde hij terug voor seizoenen op het hoogste niveau in Frankrijk, twee jaar op het tweede niveau en een seizoen in Herentals. Bij die laatste club won hij de eerste editie van de Beneliga. Hij gaat beginnen aan zijn derde seizoen bij Geleen. In Beneliga en play-offs was de verdediger goed voor acht goals en 38 assists. Alleen Nick de Jong van Nijmegen had als verdediger meer punten afgelopen seizoen.

Met de komst van Gyesbreghs krijgt de defensie van Eaters steeds meer vorm. Eerder verlengde Yan Turcotte al en werd de eveneens Belgische defense Jens Engelen aangetrokken. Afgelopen weekeinde werd ook de contractverlenging van Levi Smeets bekendgemaakt. De club nam wel afscheid van Glenn Bakx, die zijn loopbaan heeft beëindigd. Gyesbreghs neemt diens rol als captain over.

Lees op de site van Eaters meer over de contractverlenging van Gyesbreghs >>>>

Foto: Lex Eckhardt