Trappers hagemeijer skate 1112

22 juni 201309:17

Door Joep Meijsen

Hagemeijer en Prudden langer bij Trappers

Tilburg Trappers heeft de contracten met captain Diederick Hagemeijer en importaanvaller Josh Prudden verlengd. Beide spelers tekenden voor een jaar.

Daarmee komt voorlopig een einde aan de pogingen van Hagemeijer om in het buitenland aan de slag te komen. 'Er was belangstelling uit verschillende landen. Met enkele clubs heb ik ook gesproken, maar dé gedroomde sportieve uitdaging zat er niet tussen. Ik wilde alleen weg als alles klopte want ik heb tenslotte al een keer van een buitenlands avontuur geproefd.’ Als jeugdspeler speelde Hagemeijer voor de Tri City Storm in de USHL.

Hagemeijer was de nummer vijf op de topscorerslijst van Tilburg vorig jaar met 27 goals en 23 assists in 38 wedstrijden. Hagemeijer is bovendien een vaste keuze in Oranje. In elf wedstrijden in het Olympisch Kwalificatietoernooi en het WK in Donetzk was hij goed voor zes goals en vijf assists. Hagemeijer begint aan zijn vierde seizoen terug bij Tilburg, na twee jaar bij Eindhoven en twee seizoen in de Verenigde Staten.

Josh Prudden was vorig jaar de topscorer bij Trappers. In 41 wedstrijden was hij goed voor 34 goals en 47 assists. De 31-jarige Amerikaan is blij met de verlenging. 'Tilburg is een bijzondere plek en het was mijn eerste keuze voor komend seizoen. Iedereen heeft goed voor me gezorgd en we hebben nog wat goed te maken. Ik wil niet nog een keer een kampioenschap verliezen', aldus Prudden.

De selectie van Tilburg Trappers begint daarmee goed vorm te krijgen voor komend seizoen. De club trok Mike Overweg en Bob Teunissen aan uit Eindhoven en verlengde de contracten met onder meer Ian Meierdres, Bjorn Willemse, Mickey Basting, Peter van Biezen en Ivy van den Heuvel. Daarnaast werd Will Colbert als eerste import aangetrokken.

Tilburg heeft na het verlengen met Prudden nog ruimte voor twee buitenlanders. Vorig jaar tekende Alexey Loginov een meerjarige overeenkomst bij de Tilburgers. De jonge Rus is echter nog niet officieel aangekondigd door Trappers als speler in de selectie. Hij zou de derde import zijn voor de ploeg van de nieuwe coach Paul Gartner.