Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

16 februari 201509:04

Door Joep Meijsen

Hanen sluiten af met dik verlies

Het ijshockeyseizoen van Kemphanen zit erop. De ploeg van Marc Visschers verloor het laatste duel van het seizoen met dubbele cijfers van Heerenveen.

Nog iets meer dan honderd toeschouwers kwamen naar het stadion in Eindhoven om afscheid te nemen van het seizoen. Ze werden beloond met een doelpuntrijk duel, waarbij echter vooral door Flyers werd gescoord, eindstand 2-13 in het voordeel van de ploeg die als nummer één de play-offs in gaat.

Het was de 27e nederlaag voor Eindhoven in 32 wedstrijden dit seizoen en de ploeg eindigde daarmee zowel in de bekercompetitie als de reguliere competitie onderaan. Ten opzichte van vorig jaar is er in ieder geval qua prestaties sprake van weinig progressie, al hield Eindhoven door het verminderde aantal deelnemende teams en de opzet van de play-offs met periodewinaars tot het laatste speelweekeinde wel uitzicht op deelname aan het post-season.

Het wordt nu afwachten voor de fans van de Eindhovense ploeg hoe de competitie er volgend jaar uit komt te zien en welke rol Kemphanen daar gaat spelen. In de wedstrijd van zondagmiddag nam Mitch Bruijsten vier goals voor zijn rekening, Marcel Kars drie keer, was Marco Postma twee maal succesvol en kwamen ook Giovanni Vogelaar, Levi Houkes, Josh Prudden en Ronald Wurm tot scoren. De beide Eindhovense goals werden in de eerste periode gescoord via Don Nichols en Danny Stempher.