Foto Adam Bazak 2

17 december 201610:10

Door Joep Meijsen

Heerenveen haalt Slowaakse aanvaller

Heerenveen heeft een opvolger gecontracteerd voor de enkele weken geleden weggestuurde Cory MacIntosch. Het gaat om de voormalige Slowaakse jeugdinternational Adam Bezak.

Unis Flyers-nieuws

Bezak is een forward die in het verleden onder meer wereldkampioenschappen U18 en U20 speelde voor zijn land. De aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Slovan Bratislava, waarvoor hij uiteindelijk ook zijn debuut zou maken in de hoogste Slowaakse liga. Tussendoor speelde hij echter ook op het hoogste jeugdniveau in Quebec voor de Moncton Wildcats.

Tot een definitieve doorbraak bij Bratislava kwam het niet en de afgelopen jaren speelde hij onder meer op lager niveau in Zweden en voor verschillende andere Slowaakse clubs op verschillende niveaus. De aanvaller was de afgelopen dagen op proef in Friesland en maakte daar afdoende indruk op de technische staf om een contract af te dwingen.

Er is een geschiedenis tussen Heerenveen en de familie Bezak. De vader van Adam, Marian Bezak, speelde in het seizoen 1989-90 in Thialf. Zijn zoon debuteert vanavond in de ontmoeting tussen Flyers en Antwerpen.

Foto Adam Bazak