Beneliga logo 2015

14 maart 201600:10

Heerenveen verovert finaleplek

Heerenveen heeft zondagavond in Geleen de plek in de finale van de BeNeLiga veiliggesteld. Omdat het de enige overgebleven Nederlandse club is in de competitie sleept Flyers tevens de eerste landstitel sinds de jaren tachtig binnen.

yers schakelde dit weekeinde in twee duels Eaters uit. Zaterdagavond werd het 5-3, terwijl er zondag voor ruim duizend toeschouwers in Glanerbrook een eindscore van 3-8 op het scorebord stond. Hoewel Eaters hier en daar sterke momenten had in de wedstrijd, kwam de overwinning van Heerenveen na de eerste periode niet meer in gevaar.

Geleen kwam via Akim Ramoul na twaalf minuten spelen op voorsprong. De rest van de periode ontwikkelde zich echter tot de Harry Matheson-show. Tijdens de tweede powerplay van Flyers zorgde hij voor de gelijkmaker. Amper twee minuten later bracht hij Flyers op voorsprong en een mooie breakaway, shorthanded, zorgde ervoor dat Matheson de stand bij het eerste fluitsignaal op 1-3 bepaalde.

Daarmee werd de wedstrijd een lastige opgave voor Geleen, dat moest winnen om het derde beslissende duel af te dwingen. De klus werd alleen maar moeilijker toen Tony Demelinne er na zes minuten spelen in de tweede periode zelfs 1-4 van maakte. Een mooi uitgespeelde powerplay-goal van Lars van Sloun bracht anderhalve minuut later nog even hoop. Het korte offensief van Geleen daarna werd ruw onderbroken door de vierde treffer van Matheson.

In de slotperiode liep Flyers via Ronald Wurm (2) en Brent Janssen nog verder uit, al scoorde Ramoul met een mooie one-timer ook nog een treffer namens Eaters. Voor Geleen komt daarmee een einde aan een seizoen met een coachingwissel, een bereikte bekerfinale, de halve finales van de play-offs en een stabiele organisatie. Voor Flyers is de volgende stop Herentals.