16 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Hendriks/Wijnen naar Devils

Nijmegen Devils heeft verdedigers Wesley Hendriks en Rick Wijnen gecontracteerd. Beide in Nijmegen opgeleidde spelers kwamen afgelopen seizoen voor andere clubs uit. Eerder in de week werd ook al een Duitse speler toegevoegd aan de selectie.

Nijmegen Devils hakte vorige week de knoop door om definitief deel te gaan nemen aan de eredivisie. Daarmee komt de organisatie voor de uitdaging te staan om op tijd een selectie op het ijs te zetten, waarbij de club niet meer kan rekenen op spelers als Bob Teunissen, Nick de Jong, Bart van Roosmalen en John Versteeg.

Deze week werd een begin gemaakt met het contracteren van spelers, waarbij de doelstelling is om met zoveel mogelijk Nijmeegse spelers te spelen, aangevuld met enkele imports en talentvolle spelers van elders. Vandaag werd bekend dat Wesley Hendriks overkomt uit Den Haag, terwijl Rick Wijnen overstapt vanuit het tweede team van Tilburg. Beide spelers hebben hun opleiding in Nijmegen gehad.

De 19-jarige jeugdinternational Rick Wijnen is al enkele jaren een vaste keuze in de verschillende juniorenselecties van Oranje. Het afgelopen jaar kwam de verdediger uit voor het tweede team van Tilburg Trappers, waar hij in twintig wedstrijden tot twee goals en drie assists kwam, met 63 strafminuten. Het seizoen van het selectieteam van Trappers eindigde pas in de finale van de Eerste Divisie tegen Groningen.

De bij het Nijmeegse publiek populaire Wesley Hendriks vertrok anderhalf jaar geleden bij Nijmegen Emperors nadat die club besloot hem geen nieuw contract aan te bieden. Hij vond onderdak bij Den Haag, waar hij in 31 wedstrijden een goal en drie assists noteerde. Hendriks was verder goed voor 144 strafminuten, waarmee hij nationaal op de zesde plaats terechtkwam.

Eerder al legde Nijmegen international Casper Swart (Geleen) en Eric Hoogvliets (Amsterdam) vast voor een terugkeer in het Triavium. Een verrassende aanwinst is de 24-jarige Duitser Benny Musga, een aanvaller met twee jaar ervaring in de Oberliga, het derde niveau in Duitsland. Afgelopen jaar kwam hij uit voor HĂĽgelsheim in de Regionalliga. Musga is afkomstig uit de jeugdopleiding in Krefeld en kan worden gezien als een versterking in de breedte voor de Devils.

Nijmegen wil het komende seizoen gaan werken met een speler/coach. Dit wordt waarschijnlijk Ă©Ă©n van de imports. De Devils willen gaan werken met drie aanvallers en twee verdedigers uit Noord-Amerika. Een scout is voor Nijmegen op zoek naar aanwinsten.