Hys wurm stare close 1213

21 februari 201423:34

Herentals bereikt de play-offs

Den Haag klopte vrijdagavond in eigen huis Dordrecht, waardoor Herentals zich voor het eerst plaatst voor de play-offs. In de andere wedstrijd won Trappers thuis van Heerenveen. Die ploeg moet nu zondag in Thialf winnen van Den Haag om het thuisvoordeel in de play-offs te veroveren.

Dordrecht ging de wedstrijd in Den Haag in met de missie om te winnen en zo de hoop op de play-offs levend te houden. De ploeg kwam ook op voorsprong, maar werd uiteindelijk met een 10-4 nederlaag terug naar huis gestuurd. Daardoor kan Dordrecht niet meer in punten gelijk komen met Herentals en hebben de Belgen zich geplaatst voor de play-offs.

Na veertien minuten spelen was het in Den Haag 1-3 door goals van Alan van Bentem, Dan Koudys (2) en John Versteeg. Daarna begon de aanval van Hijs echter te lopen met acht goals op rij. Jurryt Smid zorgde nog in de openingsperiode voor de aansluitingstreffer en Raphael Joly, Jasper Kick en Ronald Wurm (2) zorgden voor een veel comfortabeler 6-3 voorsprong na veertig minuten.

In de slotperiode voerden Joly en Wurm hun doelpuntentotalen voor de wedstrijd op naar drie alvorens Joy Turpijn iets terugdeed namens Lions. Nick Anderson zorgde echter voor het slotakkoord. Dordrecht heeft nog een thuiswedstrijd tegen Geleen op het programma staan en kan zich na een mooi, competitief seizoen terug op het hoogste niveau gaan voorbereiden op de Larry van Wierencup.

Tilburg stelde afgelopen week al de eerste plaats op de ranglijst veilig, terwijl Heerenveen komende zondag op de tweede plek speelt tegen Den Haag. In een met 1850 toeschouwers prima gevuld Stappegoor koesterde Flyers lange tijd een voorsprong via een goal na vijf minuten spelen van Tony Demelinne. Via treffers van Bob Teunissen en Maarten Brekelmans keerde Tilburg de wedstrijdsituatie in de tweede periode om en Bjorn Willemse stelde de zege zes minuten voor tijd veilig.

Trappers sluit de competitie komende zondag af met een uitwedstrijd in Herentals, dat mag gaan gelden als een voorproefje van de best-of-seven die de twee ploegen de komende weken tegen elkaar gaan spelen. Ook de andere play-off-serie staat al vast, Den Haag tegen Heerenveen, maar hier is het nog de vraag wie het thuisvoordeel heeft. Die beslissing valt zondagmiddag in Thialf.