Hyc morgan vincent skate 1213

3 december 201322:54

Herentals bereikt halve finale

Herentals won in eigen huis de derde en beslissende wedstrijd in de kwartfinale van de beker van Dordrecht met 5-3. De ploeg van Paul Vincent begint komend weekeinde aan een halve finaleserie tegen Heerenveen.

Het was lange tijd spannend in Herentals. Dordrecht Lions en Hyc hebben dit seizoen al meerdere keren laten zien zeer spannende wedstrijden tegen elkaar te kunnen spelen. Pas enkele minuten voor tijd werd de kwartfinaleserie beslis. Vincent Morgan bracht Herentals toen op 4-3. Zijn broer Mitch zorgde met een treffer in het lege net in de slotseconden voor de ruimere marge.

Bijna vierhonderd toeschouwers zagen op een koude dinsdagavond hoe beide teams elkaar lange tijd in evenwicht hielden. Evan Mosey zette Herentals in de eerste periode op voorsprong, maar twaalf seconden later was het alweer raak aan de andere kant. Jeroen van den Broek verzorgde de gelijkmaker. Vroeg in de tweede periode was het Dan Koudys die Dordrecht op voorsprong bracht. Drie minuten voor het einde van de periode was het Craig Voakes die het evenwicht in de wedstrijd herstelde.

Diezelfde Voakes, van enorme waarde voor Herentals dit seizoen, zorgde voor het begin van een spectaculaire slotfase door zijn team zeven minuten voor tijd de leiding te bezorgen. Negentien seconden later lag de puck aan de andere kant van het ijs achter Bjorn Steijlen, met Erik Vos als de succesvolle schutter. Weer 39 seconden later viel de treffer van Vincent Morgan en deze keer moest Dordrecht het antwoord schuldig blijven, 4-3.

Daarmee zijn de halve finales van de beker bekend. Tilburg speelt in de best-of-three tegen Den Haag, terwijl Heerenveen en Herentals het tegen elkaar opnemen. De serie tussen Trappers en Hijs begint vrijdagavond om 19.30 uur in Tilburg. Om kwart over negen 's avonds is het de beurt aan Herentals om Heerenveen te ontvangen.

Herentals is de regerende bekerkampioen van België en speelt voor het eerst mee in de Nederlandse bekercompetitie.