Hyc celeb vs trappers 1213

27 januari 201322:55

Door Joep Meijsen

Herentals licht Tilburg opnieuw pootje

Herentals was zondagavond voor de tweede keer in een week Tilburg Trappers de baas. Daarmee houdt de Belgische landskampioen Tilburg van de koppositie af. Geleen won eenvoudig in Amsterdam en nadert de play-offs met rasse schreden.

Tilburg kon in Herentals, voor bijna vijfhonderd toeschouwers, profiteren van de nederlaag eerder dit weekeinde van Den Haag en de koppositie in de Eredivisie overnemen. De weg naar de eerste plaats werd echter door Herentals vakkundig geblokkeerd. De Belgische formatie won voor de tweede keer op rij van Tilburg Trappers, 6-4.

Trappers pakte in de eerste periode nog wel de voorsprong via goals van Ritchie van Hulten en Peter van Biezen. Herentals stelde hier alleen een treffer van Tyler Melancon tegenover. Herentals greep via goals van Matt Crowell en Joep Vercammen echter in de loop van de tweede periode de macht en leidde na twee periodes met 3-2.

Dat vormde de inleiding voor een doelpuntrijke slotperiode, waarin Tilburg eerst profiteerde van een nog openstaande straf uit de tweede doorgang en Diederick Hagemeijer voor de gelijkmaker zorgde. Enkele minuten later was het Tyler Melancon die Herentals wederom op voorsprong bracht, maar amper een minuut later bracht Ivy van den Heuvel de stand weer in evenwicht.

Een straf tegen Bjorn Willemse wegens tripping werd Tilburg uiteindelijk fataal. In de powerplay was het international Mitch Morgan die met een penaltyshot de winnende goal binnenschoot. Na deze treffer liepen de gemoederen een beetje op en liep Tilburg tegen verschillende straffen op. Kevin Undershute mocht met twee man meer op het ijs de wedstrijd in de slotminuten definitief beslissen.

Tilburg heeft voor vrijdag een thuiswedstrijd tegen Geleen op het programma staan. Herentals mag dinsdag alweer aan de bak. Dan komt Amsterdam op bezoek. Komend weekeinde staat bovendien de Belgische bekerfinale op het programma. Herentals neemt het, met maar twee imports in de opstelling, op tegen Leuven. Dit duel wordt gespeeld op de nieuwe ijsbaan in Luik.

Intussen heeft Herentals ook nog, in ieder geval theoretisch, nog uitzicht op een plek in de play-offs om het Nederlandse kampioenschap. De ploeg van Bill Morgan zal dan echter eigenlijk alles moeten winnen en hopen op heel veel misstappen van Geleen Eaters. In Amsterdam maakte Eaters echter geen fouten. Mitch Bruijsten scoorde drie goals op rij in een 1-7 overwinning.

De andere Eaters-goals kwamen van de sticks van Jeffrey Mens (2), Lars van Sloun en David Burgess. De tegentreffer werd door Marcel Kars achter Sami Heinonen geprikt met twee man meer op het ijs. Kort daarvoor was het echter al Lars van Sloun die scoorde terwijl Eaters maar drie spelers op het ijs had staan.