43789152370 b98cc0f4b5 k1

10 maart 201901:14

Door Joep Meijsen

Herentals op voorsprong tegen Leuven

Herentals pakte op zaterdagavond in eigen huis het voordeel in de serie tegen Leuven door met 7-2 te winnen in het openingsduel. Kyle Brothers en Ben Vercammen hadden ieder twee goals voor Herentals.

Hyc won de Belgische beker en de Belgische titel en is dus in de Beneliga-play-offs op jacht naar de trippel. De ploeg van Jeffrey van Iersel moet daarvoor als eerste horde Leuven uitschakelen. De thuisoverwinning van vanavond zorgt ervoor dat Herentals al halverwege deze klus is.

Herentals kwam zaterdagavond al vroeg op voorsprong. In de openingsminuut liep Leuven tegen een straf voor te veel spelers aan en in de hieropvolgende powerplay was het Kyle Brothers die de score in het duel opende. Ook de volgende straffen werden Leuven fataal. Acher elkaar werden Basim Laeremans en Rino Dhondt naar de strafbank gestuurd en met twee man meer op het ijs was het Ben Vercammen die de Herentalse voorsprong wist te verdubbelen.

Net als in de eerste periode sloeg Hyc ook na het eerste rustsignaal vrijwel direct zijn slag. Binnen een minuut na de hervatting werd het via wederom Ben Vercammen zelfs 3-0, waarmee Herentals in een zetel leek te zitten. Vijf minuten later zag het er allemaal weer een stuk anders uit. Eerst was het Iniaz Steyaert die Chiefs voor het eerst op het scorebord bracht, waarna Alec James de marge verkleinde tot slechts één goal.

Die stand bleef op het scorebord staan tot in de derde periode, waarin Hyc de zege veiligstelde. Jacques de Ceuster zorgde voor de 4-2, een powerplaygoal van Kyle Brothers vergrootte de voorsprong nog verder en Preston Shupe en Jul van Mele maakten het Herentalse feest compeet, 7-2.

Archieffoto: Kurt Tops

Delen